Over deze wijn
De Montecillo Edicion Limitada is gemaakt van Tempranillo en Graciano. De Tempranillo druiven worden geselecteerd in de wijngaarden gelegen in de Rioja Alta waar de druivenstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 30 jaar. De Graciano druiven komen van wijngaarden met lage opbrengsten uit het Tudelilla gebied, één van de meest prestigieuze gebieden in de Rioja Baja.
De kalkhoudende kleigrond en het unieke microklimaat van de D.O.Ca. Rioja, met het hele jaar door milde temperaturen en stabiele regenval, bieden de ideale omstandigheden voor de teelt van de druiven voor deze wijn. Elke variëteit wordt afzonderlijk in roestvrijstalen tanks gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 26 graden celcius. De most blijft gedurende 20 dagen in contact met de schillen om de gewenste extractie van kleur en aroma's te verkrijgen. De wijn ondergaat verder een malolactische gisting in ondergrondse cementtanks. De wijn wordt overgeheveld in nieuwe Frans eikenhouten vaten en vaten van Frans en Amerikaans eikenhout, waar hij gedurende 26 maanden rijpt. Na 26 maanden worden de twee wijnen samen gevoegd en ondergaat deze een opvoeding van 6 maanden. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en gedurende 18 maanden verfijnd op fles voordat de wijn op de markt wordt gebracht.
Proefnotitie: De wijn heeft een intens aromatische geur van diep zwart fruit met tonen van caramel en vers gebakken patisserie. In de mond is de wijn tegelijk krachtig en fris, met een unieke balans tussen donker rood fruit en een kruidige elegantie verkregen door het zorgvuldig gebruik van eikenhouten vaten. De wijn geeft een mondvullend gevoel met een breed smaakpallet, de afdronk is lang en zeer aangenaam. De wijn is een gastronomisch genot.
Over het wijnhuis Bodegas Montecillo
De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calificada, Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta.Voor meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar de traditie en de liefde voor wijn maken, de basis vormen voor het succes en vakmanschap van het wijnbedrijf. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl.
De letterlijke vertaling van Montecillo is "kleine heuvel". Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta.
Het vakmanschap en de unieke tradities van het wijnbedrijf werden doorgegeven van vader op zoon tot en met 1973 toen de Navajas familie het bedrijf verkocht aan Osborne. Momenteel wordt de scepter nog steeds gezwaaid door Osborne, echter zijn de tradities van de bodegas en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo'n 140 jaar geleden zijn de familiare fundamenten, gevoel voor vakmanschap en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodegas.
Meer informatie over het wijnhuis
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.