Door naar content
Domaine d'Aussières, Corbières

Domaine d'Aussières

Eeuwenoude historie

Even ten westen van Narbonne ligt Domaine d’Aussières, een wijngoed met een eeuwenoude historie. Maar net als zoveel wijngoederen in de streek raakte het in de loop van 20e eeuw in verval.

Uitgebreid herstelplan

In 1999 kocht Domaines Barons de Rothschild (Lafite) het 550 ha grote domaine en begon aan een zeer uitgebreid herstelplan. De oude, zwaar verwaarloosde wijngaard werd geheel gerooid en er werd een minutieus bodemonderzoek uitgevoerd waarbij de wijngaard meter voor meter in kaart werd gebracht. Aan de hand daarvan werd een nieuwe wijngaard van bijna 170 ha aangeplant, deels met de klassieke rassen van de Corbières, op de wat hoger gelegen ondiepe, schrale en stenige percelen en deels met meer ‘internationale’ rassen als chardonnay en cabernet sauvignon, op de wat diepere, zandige bodem van de lager gelegen percelen.

“De hand van Lafite”

Oorspronkelijk was de planning om de jonge wijnen de eerste jaren in bulk te verkopen en pas in 2006 voor het eerst wijn onder de naam van Aussières op de markt te brengen. Maar de oogst van 2003 bleek tot ieders verrassing al zo goed van kwaliteit dat de Château d’Aussières, de 1e wijn van het wijngoed, sindsdien op de markt is gebracht. En net zoals de Lafite-groep dat in Bordeaux gewend is, is er ook een 2e wijn, de Blason d´Aussières. Beide wijnen dragen met trots de appellation Corbières. Daarnaast zijn er een rode en een witte Aussières Pays d´Oc. Ook hiervoor geldt: authentieke wijnen waarin “de hand van Lafite” duidelijk waarneembaar is.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top