Door naar content
Ch.d'AUSSIERES Corbieres DBR Lafite

Over deze wijn

Even ten westen van Narbonne ligt Château d'Aussières, een wijngoed met een eeuwenoude historie: al in de tijd van de Romeinen werd hier wijn verbouwd. Net als zoveel wijngoederen in de streek raakte het in de loop van de 20ste eeuw in verval.

In 1999 kocht Domaines Barons de Rotschild (Lafite) het 550 ha grote domaine en begon aan een zeer uitgebreid herstelplan. De oude, zwaar verwaarloosde wijngaard werd geheel gerooid en een nieuwe wijngaard van bijna 170 ha werd aangeplant, deels met de klassieke rassen van de Corbières, deels met "internationale" rassen.

De eerste oogst in 2003 was al veelbelovend maar ondertussen hebben de wijnen van Aussières alle verwachtingen ver overtroffen. Beide Corbières (en met name de Château d'Aussières) blijken ook uitstekend op fles verder te kunnen rijpen, zoals een paar jaar geleden tijdens een vertikale proeverij bleek.

Intens, briljant rood met een licht blauwachtige weerschijn.

De neus is kruidig, met tonen van peper, kruidnagel en vers geraspte nootmuscaat.

De aandronk is rond, zijdezacht en aromatisch , met de mooi geïntegreerde houttoets.

De heerlijke afdronk, met nog een vleugje vanille, caramel en toast, is bijzonder lang met heel fijne tannines. Dit is één van de grote wijnen van de Corbières en zelfs van de hele Languedoc.

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux.

In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Château d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.

Om ook te voldoen aan de vraag naar Bordeaux in een bescheiden prijsklasse die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt, is er de Collection: fraaie, elegante, karaktervolle Bordeaux-wijnen die het etiket Légende dragen.

Land van herkomst Frankrijk Druiven SyrahMourvèdreGrenache Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 40% rijpt 1 jaar op barriques Groep Wijnen Gerechten Gebraden/gegrild rood vlees, belegen kazen.
Wijnhuis Domaine d'Aussières (DBR Lafite) Appellation Corbières Alcohol 15.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top