Door naar content
Ernest Rapeneau Champagne

Champagne Ernest Rapeneau

Champagne-regio

Ernest Rapeneau begon zijn champagne- en wijnbedrijf in 1901 in het dorp Hautvilliers, daar waar champagne ooit ‘ontdekt’ werd door Dom Perignon. Maar het was pas in 1927 toen de grenzen van de Champagne-regio werden vastgesteld, dat Ernest zich specialiseerde in de champagnehandel.

Een goede zakenman én liefhebber van Champagnewijnen

Door deze nieuwe gebiedsafbakening werden alleen de goede terroirs tot de Champagnewijn-regio toegelaten. Hierdoor kon Ernest zijn wijnen gemakkelijker selecteren en de kwaliteit van zijn business verbeteren. Naast een  goede zakenman, was Ernest Rapeneau bovenal een liefhebber van de Champagnewijnen.

Geboorte van de AOC Champagne

In 1936 werd de topkwaliteit van Champagne eindelijk erkend en werd de AOC Champagne geboren, een eerste hoogtepunt voor zijn champagnehuis, dat al een uitstekende reputatie had opgebouwd. Hij besloot daarop zijn assortiment uit te breiden, net zoals zijn distributie netwerk, daartoe aangemoedigd door de wereldwijde toename van de Champagne verkopen.

Pensioen

Na 50 jaar hard werken, kon hij in 1965 eindelijk van zijn pensioen gaan genieten, waarna zijn 2 zoons, François en Bernard, die al sinds 1944 in het bedrijf werkzaam waren, de leiding overnamen.

Aanpassen naar de moderne tijd

Momenteel zijn het alweer de 3e en 4e generatie die samen het champagnehuis leiden. De kleinzoon van Bernard, Jean Remy is de commerciële man. Zijn vader Christophe maakt de champagne. Champagne Ernest Rapeneau is gebaseerd op de erfenis van de oprichter en zijn nazaten: iedereen binnen de familie krijgt de mogelijkheid om zijn eigen positie te verwerven binnen het familiebedrijf met als doel om het champagnehuis te behouden voor het nageslacht. Dit weerhoudt de familie Rapeneau er echter niet van om het wijnhuis aan te passen aan de moderne tijd en te verbeteren daar waar dat nodig is. Zo blijven de 10.000 m2 meter aan wijnkelders voor de volgende generaties bewaard.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top