Over deze wijn
Licht en elegant van kleur met een fijne mousse van belletjes. In de geur florale tonen en exotisch fruit. De wijn is fris met een duidelijke florale toets. Goed in balans. Ook smakelijk om te serveren als Kir Royal; een weinig Crème de Cassis met Rapeneau Brut geeft extra cachet en maakt iedere dag tot een waar feest! Brut met een geringe dosage waarvan de wettelijke bovengrens is vastgelegd op 12 gram suiker per liter.
Ernest Rapeneau begon zijn champagne- en wijnbedrijf in 1901 in het dorp Hautvilliers, daar waar champagne ooit 'ontdekt' werd door Dom Pérignon. Maar het was pas in 1927 toen de grenzen van de Champagne regio werden vastgesteld, dat Ernest zich specialiseerde in de champagnehandel.
Door deze nieuwe gebiedsafbakening werden alleen de goede terroirs tot de wijnregio Champagne toegelaten. Hierdoor kon Ernest zijn wijnen beter selecteren en de kwaliteit van zijn business verbeteren. Naast een goede zakenman, was Ernest Rapeneau bovenal een liefhebber van champagnewijnen.
In 1936 werd de topkwaliteit van Champagne eindelijk erkend en werd de AOC Champagne geboren, een eerste hoogtepunt voor zijn Champagnehuis, die al een uitstekende reputatie had opgebouwd. Hij besloot daarop zijn assortiment uit te breiden, net zoals zijn distributie netwerk, daartoe aangemoedigd door de wereldwijde toename van de Champagne verkopen.
Na 50 jaar hard werken, kon hij in 1965 eindelijk van zijn pensioen gaan genieten, waarna zijn twee zoons, Francois en Bernard , die al sinds 1944 in het bedrijf werkzaam waren, de leiding overnamen.
Momenteel zijn het alweer de derde en vierde generatie die samen het Champagnehuis leiden. De kleinzoon van Bernard, Jean Rémy is de commerciële man. Zijn vader Christophe maakt de Champagne. En dat doet hij uitermate succesvol. Zodanig zelfs dat Christophe Rapeneau SPARKLING WINEMAKER OF THE YEAR 2017 is geworden.
Champagne Ernest Rapeneau is gebaseerd op de erfenis van de oprichter en zijn nazaten: iedereen binnen de familie krijgt de mogelijkheid om zijn eigen positie te verwerven binnen het familiebedrijf met als doel om het Champagnehuis te behouden voor het nageslacht. Dit weerhoudt natuurlijk niet om het huis aan te passen aan de moderne tijd en te verbeteren daar waar dat nodig is. Zo blijven de 10.000 vierkante meter aan wijnkelders voor de volgende generaties bewaard.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen

Whisky Weekend Twente 2025
Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2025 vindt de 12e editie van Whisky Weekend Twente plaats. Het gezellige festival wordt opnieuw gehouden in het stadion van Heracles in Almelo en belooft wederom een hoogtepunt te worden voor whiskyliefhebbers. Uiteraard is De Monnik Dranken weer goed vertegenwoordigd met een gevarieerd aanbod aan exclusieve whisky’s!
Proeverijen

Monnik Wine Experience 2025
Op maandag 10 maart 2025 vindt de jaarlijkse Monnik Wine Experience plaats in ons gloednieuwe Experience Centre aan de Zwollestraat 15 in Oldenzaal. Deze inspirerende dag staat in het teken van nieuwe ontdekkingen, verfijnde smaken en het verrijken van uw assortiment met ons uitgebreide wijnportfolio.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.