Door naar content
Quady Winery

Quady

Van wijnhobbyist tot enthousiaste professional

In 1975 verruilden Andrew en Laurel Quady hun hectische baan in Zuid-Californie voor een nieuwe uitdaging als wijnmakers. Hun eerste grote succes was een portachtige rode wijn van de zinfandel-druif. In hun winery in het plaatsje Madera (Central Valley, California) ontwikkelden zij zich van wijnhobbyisten tot enthousiaste professionals.

De grote vraag

In 1980 volgde Essensia, een witte versterkte wijn van de orange muscat, in 1983 gevolgd door Elysium, een rode specialiteit van de black muscat. In Europa is deze druif bekend onder de naam muscat hambourg. Door de grote vraag uit binnen- en buitenland werd het bedrijf vernieuwd en kregen de Quady’s in 1984 versterking van twee enthousiaste wijndeskundigen, Michael Blaylock (oenoloog) en Cheril Russell (marketing). Sindsdien zijn aan het assortiment enkele nieuwe specialiteiten toegevoegd, waaronder Electra.

Proeflokaal en cadeaushop

In Nederland genieten beide rode Muscats, de Elysium en de Red Electra, grote bekendheid. Maar de beide Orange Muscats, met hun subtiele aroma´s van sinaasappelbloesem, zijn minstens zo speciaal: Essensia is een intrigerende, complexe wijn. De Quady Winery is te bezoeken en beschikt over een proeflokaal en een cadeaushop. Het motto van Quady Winery is ‘Keeping it sweet since 1975.’

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top