Door naar content
Weingut Heid

Weingut Heid

Inmiddels de 10e generatie aan het roer

De historie van Weingut Heid voert terug tot 1699, toen Jakob Melchisedec Heid zich in Fellbach, vlakbij Stuttgart vestigde. Naast wijnbouw hielden vroegere generaties Heid zich ook bezig met fruitteelt. Momenteel staat Markus Heid, inmiddels de 10e generatie, samen met zijn vrouw Daniëla aan het roer van het familiebedrijf.

Lid van het VDP

In 2013 is Weingut Heid toegelaten als lid van het VDP (Verband Deutscher Pradikats- und Qualitatsweingüter). Daar is veel hard werken aan vooraf gegaan. Markus nam in 1996 het bedrijf over van zijn ouders en heeft zich steeds meer toegelegd op de productie van kwaliteitswijnen. De literflessen werden aan de kant gezet en de diversiteit van verbouwde druivenrassen werd vergroot. Voor Wurttemberg niet ongewoon, is driekwart van de aanplant rood met onder andere Lemberger (ook wel bekend als Blaufrankisch), Trollinger, Pinot Noir, Merlot en Syrah. Bij wit domineert Riesling maar er staat ook bijvoorbeeld Sauvignon Blanc, Johanniter en Sylvaner aangeplant.

Biologisch gecertificeerd

De filosofie van Markus Heid is simpel: op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze een beperkte hoeveelheid, kwalitatief zeer hoogstaande wijnen produceren. ‘De zorg voor de vruchtbaarheid van de bodem, een uitgebalanceerd ecosysteem en het beschermen van de planten op een milieuvriendelijke wijze, zien wij als een verplichting aan de natuur.’ Elke individuele druivenstok moet zich goed voelen. Dit is uiteindelijk terug te proeven in de wijnen. Weingut Heid is biologisch gecertificeerd en beschikt daarnaast over een prachtige proef- & verkoopruimte en wijnkelder, die het bezoeken zeker waard zijn.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top