Over deze wijn
De Pinot Noir druiven groeien op een bodem van mergel.
De wijn is mooi licht en elegant en heeft 11 maanden gerijpt op grote, gebruikte eikenhouten vaten. Daardoor is de invloed van het hout aanwezig maar beperkt.
Het rode bessenfruit domineert maar de wijn heeft ook voldoende body en een lange afdronk. Een heerlijk complexe en elegante wijn.
Over het wijnhuis Weingut Heid
De historie van Weingut Heid, voert terug tot 1699, toen de oervader van het wijnhuis, Jakob Melchisedec Heid naar Fellbach trok. Naast wijnbouw werden er destijds ook diverse soorten fruit op het bedrijf vervouwd. De historie is nog terug te vinden in de kelder, compleet met gewelven, daterend uit de 17de eeuw. Deze ruimte wordt momenteel voor feesten en culturele activiteiten gebruikt.
Momenteel staat Markus Heid, inmiddels de 10de generatie, samen met zijn vrouw Daniela aan het roer van het familiebedrijf. In 2013 is Weingut HEID opgenomen als lid van het VDP (Verband Deutscher Prädikats- Und Qualitätsweingüter). Hier is veel hard werken aan vooraf gegaan. Markus nam in 1996 het bedrijf over van zijn ouders en heeft zich steeds meer toegelegd op de productie van kwaliteitswijnen. De literflessen werden aan de kant gezet en de diversiteit van verbouwde druivenrassen werd vergroot. Voor Württemberg niet ongewoon, is driekwart van de aanplant rood met onder andere Lemberger, Trollinger, Pinot Noir, Merlot en Syrah. In wit domineert Riesling maar er staat ook bijvoorbeeld Sauvignon Blanc, Johanniter en Sylvaner aangeplant.
De filosofie van Markus Heid is gerichtop het produceren van een beperkte hoeveelheid, kwalitatief zeer hoogstaande wijnen, op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze.
"De zorg voor de vruchtbaarheid van de bodem, zorgen voor een uitgebalanceerd ekosysteem en het beschermen van de planten op een milieuvriendelijke wijze, zien wij als een verplichting aan de natuur." Elke Individuele druivenstok, moet zich goed voelen. Dit is uiteindelijk terug te proeven in de wijnen. Weingut HEID is ook als biologisch gecertificeerd. In 2001 heeft men in Fellbach een prachtige nieuwe proef/verkoopruimte en wijnkelder in gebruik genomen.
Meer informatie over het wijnhuis
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.