Door naar content
GLENCADAM Reserva Andalucia Oloroso Sherry Cask Fin. 0,70ltr GLENCADAM Reserva Andalucia Oloroso Sherry Cask Fin. 0,70ltr

Over dit product

De Master Blender heeft prachtige bourbon en sherry vaten geselecteerd uit de dunnage warehouses van Glencadam. Vervolgens zijn de whisky's gehuwd middels een finish op Oloroso sherry butts aflkomstig uit Andalusië. De whisky heeft een prachtige koperkleur en de rijke smaken zijn in harmonie gebotteld. 

Proefnotitie: 

Kleur: Diepgoud.
Neus: Aroma's van rijp zacht fruit, zachte nougat en vanille met toffee op de achtergrond. 
Smaak: Zacht en romig met rozijnen, boomgaardfruit, zoete toffee en appel. 
Afdronk: Langdurig en zijdezacht met honing, muscovado-suiker en groene thee op de tong.
 

Sinds 1825 produceert Glencadam zijn delicate Single Malt Scotch Whisky op traditionele wijze, zonder filtering, op hogere alcoholsterkte en zonder toevoeging van kleurstoffen. Zo komt de fruitige frisse stijl van Glencadam op natuurlijke wijze tot zijn recht.

De naam Glencadam verwijst naar het historische landbouwgebied "The Tenements of Caldham", waar de distilleerderij is gesitueerd. De Glencadam Distillery bevindt zich nabij Brechin, in het oude koninkrijk Angusin de Eastern Highlands.

Glencadam gebruikt sinds 1825 twee distilleerketels. Kenmerkend voor de ketels is dat de afvoerpijp van de ketel naar de condensator schuin omhoog loopt, in een hoek van zo'n 15 graden, in plaats van naar beneden. Zo wordt een bijzonder delicaat en zacht distillaat geproduceerd, dat na rijping op houten vaten de karakteristieke fruitige tonen van Glencadam ontwikkelt.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent Glencadam Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky Festival Noord-Nederland
24 mrt 2023 - 26 mrt 2023

Whisky Festival Noord-Nederland

In het weekend van 24, 25 en 26 maart 2023 vindt de 16e editie van Whisky Festival Noord-Nederland plaats. Ook dit jaar zullen wij weer aanwezig zijn met een mooie selectie whiskyโ€™s.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top