Door naar content
GLENCADAM Reserva Andalucia Oloroso Sherry Cask Fin. 0,70ltr GLENCADAM Reserva Andalucia Oloroso Sherry Cask Fin. 0,70ltr

Over dit product

De Master Blender heeft prachtige bourbon en sherry vaten geselecteerd uit de dunnage warehouses van Glencadam. Vervolgens zijn de whisky's gehuwd middels een finish op Oloroso sherry butts aflkomstig uit Andalusië. De whisky heeft een prachtige koperkleur en de rijke smaken zijn in harmonie gebotteld. 

Proefnotitie: 

Kleur: Diepgoud.
Neus: Aroma's van rijp zacht fruit, zachte nougat en vanille met toffee op de achtergrond. 
Smaak: Zacht en romig met rozijnen, boomgaardfruit, zoete toffee en appel. 
Afdronk: Langdurig en zijdezacht met honing, muscovado-suiker en groene thee op de tong.
 

Over de producent Glencadam Distillery

Sinds 1825 produceert Glencadam zijn delicate Single Malt Scotch Whisky op traditionele wijze, zonder filtering, op hogere alcoholsterkte en zonder toevoeging van kleurstoffen. Zo komt de fruitige frisse stijl van Glencadam op natuurlijke wijze tot zijn recht.

De naam Glencadam verwijst naar het historische landbouwgebied "The Tenements of Caldham", waar de distilleerderij is gesitueerd. De Glencadam Distillery bevindt zich nabij Brechin, in het oude koninkrijk Angusin de Eastern Highlands.

Glencadam gebruikt sinds 1825 twee distilleerketels. Kenmerkend voor de ketels is dat de afvoerpijp van de ketel naar de condensator schuin omhoog loopt, in een hoek van zo'n 15 graden, in plaats van naar beneden. Zo wordt een bijzonder delicaat en zacht distillaat geproduceerd, dat na rijping op houten vaten de karakteristieke fruitige tonen van Glencadam ontwikkelt.


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent Glencadam Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top