Door naar content
PLOMARI Ouzo 40% 0,70 ltr.

Over dit product

Plomari heeft een volle, zachte en lichte smaak waarin anijs de boventoon voert. Het product straalt dan ook echt Griekenland uit! Wanneer je de drank puur drinkt, is deze helder van kleur maar zodra je dit drankje aanlengt met een beetje water krijgt deze een lichte melkachtige kleur. De smaak wordt dan nog zachter. Deze ouzo komt zoals de naam al zegt uit het stadje Plomari op het eiland Lesbos.

Door vele ouzo genieters is deze variant zelf de beste of meest gewilde Ouzo ter wereld. Na eenmaal geprobeerd te hebben, wil men nooit meer een andere... Test hetzelf en ervaar de echte Griekse beleving!

Over de producent Plomari

Plomari is niet bij toeval de geboortegrond van de Ouzo. De ligging op Lesbos op de kruising van Azië en Europa, met een vleugje Byzantium op zijn kusten en de geuren van het Oosten in de lucht, is Plomari van oudsher de plek waar de kunst van het Ouzo maken is begonnen. De bevolking van Plomari bestond uit reizigers, zeelui en handelaren en waren van de rijkere klasse, die wel wisten hoe ze van het leven moesten genieten.

De geschiedenis van Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis begon in 1894. Isidoros Arvanitis heeft perfectionistisch en hard gewerkt om smaak met traditie te vermengen. Hij combineerde aromatische zaden en kruiden van Plomari met anijszaden van het naburige stadje Lisvori, waar volgens velen het beste anijs van de wereld groeit, en creëerde zo een unieke ouzo. De Ouzo van Plomari Isidoros Arvanitis. Het distillatieproces is een echt ritueel, dat nog steeds in kleine handgemaakte koperen distilleerketels en alembics (amvikes) gebeurt, omdat dit nog steeds als meest geschikte productiemiddelen worden beschouwd. Met dit bijzondere productieproces, het geheime recept van Isidoros en de mooie anijs uit Lisvori krijgt Plomari Ouzo zijn traditionele smaak en het unieke aroma.


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Griekenland Alcohol 40.0 Subgroep Overig
Producent Plomari Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top