Door naar content
PLOMARI Ouzo miniatuur 5cl

Over dit product

Plomari heeft een volle, zachte en lichte smaak waarin anijs de boventoon voert. Het product straalt dan ook echt Griekenland uit! Wanneer je de drank puur drinkt, is deze helder van kleur maar zodra je dit drankje aanlengt met een beetje water krijgt deze een lichte melkachtige kleur. De smaak wordt dan nog zachter. Deze ouzo komt zoals de naam al zegt uit het stadje Plomari op het eiland Lesbos.

Door vele ouzo genieters is deze variant zelf de beste of meest gewilde Ouzo ter wereld. Na eenmaal geprobeerd te hebben, wil men nooit meer een andere... Test hetzelf en ervaar de echte Griekse beleving!

Plomari is niet bij toeval de geboortegrond van de Ouzo. De ligging op Lesbos op de kruising van Azië en Europa, met een vleugje Byzantium op zijn kusten en de geuren van het Oosten in de lucht, is Plomari van oudsher de plek waar de kunst van het Ouzo maken is begonnen. De bevolking van Plomari bestond uit reizigers, zeelui en handelaren en waren van de rijkere klasse, die wel wisten hoe ze van het leven moesten genieten.

De geschiedenis van Ouzo Plomari Isidoros Arvanitis begon in 1894. Isidoros Arvanitis heeft perfectionistisch en hard gewerkt om smaak met traditie te vermengen. Hij combineerde aromatische zaden en kruiden van Plomari met anijszaden van het naburige stadje Lisvori, waar volgens velen het beste anijs van de wereld groeit, en creëerde zo een unieke ouzo. De Ouzo van Plomari Isidoros Arvanitis. Het distillatieproces is een echt ritueel, dat nog steeds in kleine handgemaakte koperen distilleerketels en alembics (amvikes) gebeurt, omdat dit nog steeds als meest geschikte productiemiddelen worden beschouwd. Met dit bijzondere productieproces, het geheime recept van Isidoros en de mooie anijs uit Lisvori krijgt Plomari Ouzo zijn traditionele smaak en het unieke aroma.

Land van herkomst Griekenland Alcohol 40.0 Subgroep Overig
Producent Plomari Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top