Door naar content

Corazón Reposado uitgeroepen tot ’s werelds beste tequila

16 juni 2021

Corazón Reposado is door de hoogst gewaardeerde vakjury van de 2021 World Tequila Awards uitgeroepen tot ‘World’s Best Tequila’. Een geweldig resultaat voor het 130 jaar oude familiebedrijf Casa San Matías, waar Corazón Tequila onder leiding van Carmen Villareal wordt geproduceerd.

Over de World Tequila Awards

Met het hoofdkantoor in Londen, wordt het ‘World Drinks Awards’ programma wereldwijd erkend voor het selecteren en onderscheiden van de allerbesten in een breed scala aan categorieën. Eén van deze categorieën is tequila, waarbij een panel van deskundige en vakbekwame juryleden onpartijdig oordeelt over alle inzendingen. Hierbij hanteren ze strenge beoordelingsnormen.

Het juryproces bestaat uit drie rondes. Eerst wordt elke tequila geproefd om deze in de juiste categorie te plaatsen. Tijdens de tweede ronde wordt elke tequila wederom geproefd en wordt er bij elke categorie een ‘beste tequila’ geselecteerd. In de derde ronde worden de categoriewinnaars tegen elkaar geproefd, om hieruit ’s werelds beste tequila te selecteren. Corazón Reposado is dus niet alleen uitgeroepen als ‘Best Reposado’, maar ook als ‘World’s Best Tequila’!

Casa San Matías

Bij Casa San Matias hebben ze het gehele productieproces in eigen hand, van het oogsten van de agave tot het bottelen van de tequila. Men blijft trouw aan het originele familierecept en de ambacht die komt kijken bij het maken van tequila, maar heeft tegelijkertijd ook oog voor innovaties en het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk.

Megan Hurtuk, Agave Brand Director bij Sazerac: “We are incredibly honored for Corazón to be recognized so highly and to be deemed World's Best Tequila. Our partners at Casa San Matías are committed to producing the highest quality spirits, and these awards are a true testament to their craftsmanship and dedication.”

Corazón Tequila

Tequila is de trots van Mexico!

Het 130 jaar oude familiebedrijf Casa San Matias ligt midden in de hooglanden van Jalisco. Deze streek kent een rijke geschiedenis en onder andere tequila, de sombrero en mariachis vinden hier hun oorsprong.

Tequila wordt omringd met vele verhalen, mythes en legendes. De geschiedenis van de drank en die van Mexico zijn totaal verweven. Tequila is dan ook de trots van Mexico!

 

Back to top