Door naar content

Vecchia Romagna Riversa 18, verfijnd Italiaans vakmanschap

25 mei 2021

De nieuwste toevoeging aan het gamma van Vecchia Romagna is een intense en verfijnde Riserva 18. Dit prachtige wijndistillaat heeft voor een minimum van 18 jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Hierna heeft de brandy een finish gehad op vaten welke eerder zijn gebruikt voor Amarone della Valpolicella, een prestigieuze Italiaanse rode wijn.

Vecchia Romagna Riserva 18

De Vecchia Romagna Riversa 18 is een buitengewoon verfijnd wijndistillaat. Het intense en aromatische profiel van de brandy is het resultaat van de rijping in Franse eikenhouten vaten en grote Slavonische eikenhouten vaten.

De kleine Franse eikenhouten barriques geven structuur en karakter, de grotere Slavonische eikenhouten vaten zorgen voor rondheid en een zachte balans. Daarnaast geven de vaten die eerder gebruikt zijn voor Amarone della Valpolicella de karakteristieke intense en volhardende aroma’s van amarone af.

Deze eerste release omvat 5000 flessen wereldwijd, waarbij elke fles een origineel certificaat bevat met het nummer van de fles.

Proefnotitie  
Kleur: Warm amber met mahonie en goud.
Neus: Kruidig met tonen van tabaksbladeren, etherische geuren van gedroogd fruit en krachtige tonen van walnoot en vijg.
Smaak: Smooth, intens en aanhoudend. Gekonfijte vruchtenmengsels en kruidige tonen van kaneel, Spaanse peper en kruidnagel. Daarna complexe tonen van walnoot, tabaksbladeren, koffie en versterkte wijn (Madeira). De finish op de Amarone della Valpolicella vaten geeft de brandy tonen van tannine, welke de structuur en het evenwicht van de drank onderstreept.
   
Art.nr.  108640  VECCHIA ROMAGNA Brandy Riserva 18YO
   
Beschikbaarheid: Vecchia Romagna Riserva 18 wordt volgende week (wk 22) in ons magazijn verwacht en is vrij bestelbaar. Op = Op.

Nummer 1 Italiaans distillaat wereldwijd

Vecchia Romagna is ‘s werelds nummer 1 Italiaanse sterke drank, met een groeiend en innovatief portfolio. Met meer dan 200 jaar geschiedenis en een fascinerend deskundig productie-proces is de standaard voor Italiaanse perfectie.

 

Maestro di emozioni!

Vecchia Romagna

Een succesverhaal van meer dan tweehonderd jaar, waarin ervaring, creativiteit en innovatie ertoe hebben gebracht dat Vecchia Romagna wereldwijd bekend staat als een unieke brandy met onveranderlijke charme. De onmiskenbare driehoekige fles is de standaard geworden voor hoogwaardige kwaliteit en Italiaanse perfectie.

Back to top