Door naar content

Chef-wijnmaker Victor Schoenfeld van Golan Heights Winery brengt bezoek aan Nederland

13 december 2022

Yael Gai, exportmanager van Golan Heights Winery, was met The Art of Drinks nog in Nederland. Ze bracht wederom een bezoek aan ons land en dit keer nam ze de befaamde chef-wijnmaker Victor Schoenfeld mee. Er was een druk programma rondom de wijnen georganiseerd met verschillende thema's.

Het programma

Woensdagavond 23 november 2022 organiseerde Wijnhuis van Welie een proeverij bij restaurant Gouds Glas voor consumenten. Donderdagochtend 24 november 2022 stonden Victor en Yael klaar voor een geselecteerd gezelschap uit de mediawereld en ’s avonds was er een diner met slijters die dit bijzondere wijnmakers-diner hadden gewonnen.

Victor Schoenfeld & Golan Heights Winery

& Golan Heights Winery

Victor Schoenfeld

Victor Schoenfeld is al ruim dertig jaar in dienst bij Golan Heights Winery en is inmiddels hoofd van het wijnmakers team, bestaande uit zes wijnmakers.

Doel en factoren

Het doel van Victor en GHW is om authentieke wijnen te maken die het unieke terroir weerspiegelen. Het unieke bestaat uit vier factoren: de hoogte van de wijngaarden (tussen de 400-1200 meter hoogte), de vulkanische bodem, het Mediterrane klimaat en de ligging op 33° NB.

Progressief

modernste technologieën

Progressief

Kenmerkend voor Golan Heights Winery is dat ze gebruikmaken van de modernste technologieën, zowel in de wijngaard, als in de kelder, om op die manier het beste uit de druif en het terroir te halen.

Dit zie je bijvoorbeeld terug in de 15 weerstations die allerhande gegevens verzamelen. Een laser, waarmee de wijnstokken in de wijngaarden geanalyseerd worden, maar ook met een optische sorteermachine voor de druiven. Alleen de druiven die perfect rijp zijn worden geselecteerd.

Daarnaast is duurzaamheid erg belangrijk voor Golan Heights Winery. Ze zijn gecertificeerd volgens het LODI Rules programma.

Pers: Cabernet Sauvignon en Chardonnay

Presentatie

Pers: Cabernet Sauvignon en Chardonnay

Victor Schoenfeld gaf voor de aanwezige pers een zeer interessante presentatie over de winery, de technologieën en filosofie van de winery.

Uiteraard werden ook de wijnen geproefd.

Line-up

Eerst werd een line-up van vijf Chardonnays geschonken, gevolgd door vijf Cabernet Sauvignons.

De geschonken wijnen zijn van verschillende series van Golan Heights. De Hermon-serie wordt gezien als de instapserie en heeft zeer toegankelijke wijnen voor elke dag. De Gamla-serie is meer gemaakt op levendigheid en het fruit en de wijnen van Yarden zijn complexer en vormen de top van Golan Heights. Op deze manier kon men de verschillende stijlen van de verschillende lijnen proeven.

Ook werden er single vineyard-wijnen geschonken, waardoor het verschil in terroir duidelijk te proeven is. De verschillende wijngaarden van Golan Heights Winery liggen op zeer verschillende hoogtes (van 400m tot 1200 m hoogte).

Lunch

Tijd voor lunch

Na de presentatie en proeverij was het tijd voor een heerlijke lunch. Uiteraard onder het genot van een glas wijn van Golan Heights.

Wijnmakers-diner restaurant NENI Amsterdam

’s Avonds was het dan tijd voor het diner bij NENI Amsterdam. Slijters konden dit bijzondere wijnmakers-diner winnen. Zo konden ze niet alleen genieten van een heerlijk diner, maar kregen ze ook de kans om wijnmaker Victor ‘t hemd van het lijf vragen.

Menu

Wijnmakers-diner

Menu

NENI serveert verrukkelijke Midden-Oosterse shared-dining gerechten, zoals in deze keuken gebruikelijk is. Met heel veel smaak, veel kruiden en veel vegetarische mogelijkheden. Al mocht een mooie Butchers’ steak niet ontbreken.

Op tafel stonden verschillende wijnen van Golan Heights Winery om te combineren met de verschillende gerechten.

Storytelling

De Winery

Storytelling

Uiteraard vertelden Victor en Yael tussendoor voluit over de winery en de wijnen. Aan de tafels ontstonden geanimeerde gesprekken over eten, wijnen, Israël en allerhande onderwerpen.

Aan het eind van de avond vertrokken de gasten voldaan met een mooie fles Merlot Allone Habashan om thuis nog eens extra te kunnen nagenieten van een heerlijke avond.

Bedankt

We willen niet alleen Victor en Yael ontzettend bedanken voor hun komst naar Nederland, maar ook alle aanwezigen op de diverse evenementen. Het was een groot succes!

 

Back to top