Door naar content

Deluxe whisky tasting bij Van der Heijden Wijnen & Gedistilleerd in Eindhoven

09 juni 2022

Op donderdag 2 juni 2022 organiseerde Van der Heijden een deluxe whisky proeverij in het teken van de oudere whisky. De middag was zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde whiskydrinker.

Tijdens deze uitverkochte middag stond de wereld van de oudere whisky centraal. De totale leeftijd van de te proeven whisky’s was 110 jaar oud. De Loch Lomond 21 Years Old was de oudste whisky die op het programma stond. 

Single Malt Whisky

Loch Lomond 21 YO

De meeste whiskyliefhebbers kwamen tijdens de proeverij voor het eerst in aanraking met een whisky van deze leeftijd en waren hier erg over te spreken. Alle spirit die gebruikt is voor de 21 jaar oude Loch Lomond komt enkel uit straight neck pot stills. Hierdoor is Loch Lomond in staat om verschillende smaken te produceren en dit leidt tot een ware smaakexplosie.

Lomond stills

Straight-neck stills

De straight-neck stills hebben een extra lange nek en zijn momenteel alleen bij de Loch Lomond Distillery in gebruik. De stills zijn onderdeel van een uniek aantal distilleerketels en worden ook wel Lomond stills genoemd.

Loch Lomond 21 YO

Proefnotitie

Neus: Geroosterd eiken, kokos, groene appel en gember.
Smaak: Vanille, toffee, perzik, peer, limoen en kaneel.
Afdronk: Lang en droog met een vleugje turfrook en eiken.

Tip van Ronald: Neem de tijd tijdens het drinken van deze whisky. Laat de whisky gedurende 20 seconden in je mond rond gaan, alvorens je deze doorslikt. Dan ontdek je pas de ware aard van deze smaakvolle whisky.

Nieuwe Wereld Whisky

Nummer één whiskyproducent van Taiwan

Naast deze Loch Lomond whisky stonden er nog een aantal andere whisky’s uit Schotland en Ierland op de proeftafel. Ook kon men een Nieuwe Wereld Whisky proberen: De Kavalan Single Malt Whisky King Car.

Kavalan
Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en zij maken whisky van topkwaliteit. Dit blijkt wel uit de vele awards die de whiskystokerij heeft ontvangen. 

Taiwan

Kavalan Distillery

Kavalan is mede zo bijzonder door het water dat gebruikt wordt tijdens het distilleren van de Kavalan whisky.

Het water staat bekend als helder en romig en heeft een grote impact op de smaak. Ondanks dat er weinig vertrouwen was in de droom van Mr. Tien-Tsai Lee om een whisky-distilleerderij in Taiwan te beginnen is de Kavalan Distillery met 1,2 miljoen bezoekers per jaar de meest bezochte whisky distilleerderij ter wereld.    

10e editie

Whisky event Eindhoven

De aanwezige whiskyliefhebbers waren erg te spreken over de line-up en kijken alvast uit naar de 10e editie van Whisky Event Eindhoven. Het Event vindt plaats op 24 september 2022. Ronald Anneveldt zal deze dag weer namens De Monnik Dranken aanwezig zijn met vele bijzondere whisky’s.

Meer informatie : WhiskyEventEindhoven

Bedankt
Via deze weg willen wij het team van Van der Heijden nogmaals hartelijk bedanken voor een zeer geslaagde middag.

Back to top