Door naar content

AnCnoc en Old Pulteney vallen in de smaak op whiskyfestival in Breda

18 mei 2022

Op zondag 15 mei 2022 organiseerde Slijterij La Barrique het jaarlijkse whiskyfestival. Dit festival vond plaats in de Kapelzaal van Hotel Ingenhousz net even buiten het fraaie centrum van Breda.

anCnoc en Old Pulteney

Namens De Monnik Dranken had Ronald Anneveldt zo’n 20 whisky’s meegenomen naar de Parel van het Zuiden. Daarbij waren vooral de whisky’s van anCnoc en Old Pulteney in trek.

Sinds de zomer van 2021 is De Monnik Dranken importeur van anCnoc en Old Pulteney. En in Breda stonden deze whisky’s volop in de belangstelling.

Old Pulteney

De pittoreske Old Pulteney distilleerderij stamt uit 1826 en is gelegen in Wick. Dit havenstadje ligt in het uiterste noordoosten van Schotland en is vooral bekend vanwege de haringvangst en natuurlijk de beroemde Old Pulteney whisky’s. Daarvan stonden de 12-, 15- en 25-jarige whisky op de proeftafel.

Met name de Old Pulteney 25 Years Old was in trek. Dit is een whisky die nog in de vorige eeuw gebotteld is en voor veel whiskyliefhebbers is een festival een ideale gelegenheid om zo’n bijzondere whisky te kunnen proeven.

AnCnoc

Met anCnoc 24 Years Old kon men in Breda nog zo’n bijzondere whisky proeven. De lichte kruidigheid in deze whisky gaat perfect samen met tonen van sinaasappel, versleten leer en warme honing. Een heerlijke whisky die direct in het hart van menig Bredaas whiskyliefhebber werd gesloten.

AnCnoc is afkomstig van de Knockdu distilleerderij in Knock, Aberdeenshire. Men maakt hier een lichte, frisse whisky en dat viel bij veel mensen in de smaak.

Ook anCnoc 12 Years Old werd goedkeurend geproefd in de Kapelzaal. Bij deze whisky voeren frisse smaken als citroen en honing de boventoon.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Eric en Jantien van Slijterij La Barrique hartelijk bedanken dit geslaagde whiskyfestival.

Back to top