Door naar content

Maltstock 2022 met speedtasting The Gauldrons

03 oktober 2022

Op zaterdag 24 september 2022 reisde Valentijn Klop - sales ambassadeur voor Douglas Laing - af naar Lievelde. Daar vond het jaarlijks terugkerende Maltstock, the relaxed whisky weekend plaats.

Speedtasting

Valentijn mocht op Maltstock 3 “drinks with” sessies verzorgen. Dit zijn speedtastings van 20 minuten waarbij 3 whisky’s de revue passeren.

Omdat de herfst dit jaar vroeg zijn intrede heeft gedaan koos Valentijn ervoor om de bezoekers een aantal whisky’s te laten proeven die goed bij deze tijd van het jaar passen.

The Gauldrons

Maltstock 2022

The Gauldrons

De speedtasting begon met 2 whisky’s van The Gauldrons. Allereerst de ‘gewone’ The Gauldrons en vervolgens werd de nieuwste limited edition van The Gauldrons uitgeschonken.

Het leuke van deze twee varianten na elkaar proeven is om zo het verschil tussen een whisky gebotteld op 46,2% ABV én één op de natuurlijke vatsterkte van maar liefst 53,4% ABV te kunnen ervaren.

The Gauldrons Campbeltown Malt Whisky

The Gauldrons is een Campbeltown "vatted" malt en de zesde toevoeging aan de serie Remarkable Regional Malts van Douglas Laing.

Baai van de stormen

The Gauldrons Letterlijk vertaald betekent The Gauldrons; 'baai van de stormen'. In deze roemruchte donkere stormachtige baai begint de legende van King Robert the Bruce: Meerdere pogingen van Robert the Bruce om Schotland te bevrijden van de Engelsen waren op niets uitgelopen.

Spin

Na weer een nederlaag werd koning Robert verbannen naar Rathlin Island. Het zag er slecht voor hem uit. Kon hij het opbrengen om nog verder te strijden? In het dak van zijn grot zag Robert een klein spinnetje dat steeds tevergeefs probeerde om een web te maken.

Onafhankelijkheid van Schotland

De spin gaf niet op en na talloze pogingen slaagde de spin alsnog. Het doorzettingsvermogen van de spin inspireerde Robert the Bruce en leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van Schotland. Deze oude legende komt terug op de verpakking van The Gauldrons door de afbeelding van de spin en het web.

 

 

Caol Ila 8 YO Coastal Collection

Maltstock 2022

Caol Ila 8 YO Coastal Collection

De speedtasting werd afgesloten met een mooie 8 jaar oude single cask Caol Ila uit de Coastal Collection van Provenance. Dit is een frisse maritieme, licht rokerige Islay whisky.

Provenance Coastal Collection

De Provenance Coastal Collection is een serie speciale maritieme single cask bottelingen. Het is een ode aan idyllische 'whisky eilanden' als Arran, Jura en Islay.

Big Peat BBQ Edition op Maltstock 2022

Big Peat BBQ Edition op Maltstock 2022

Bedankt

Big Peat BBQ Edition

Over rokerig gesproken, tijdens de barbecue liet Valentijn de BBQ Edition van Big Peat proeven.


Bedankt

Langs deze weg wil Valentijn iedereen bedanken voor dit heerlijk relaxte weekend!

 

 

 

Valentijn
Wilt u meer informatie over The Gauldrons of de Remarkable Regional Malts? Neem dan contact op met Valentijn Klop.
Back to top