Door naar content

Ambitieuze Boann Distillery brengt hun allereerste ‘New Born’ New Make Spirit

11 april 2023

Een nieuw hoofdstuk is aangebroken voor de Boann Distillery. Eind december 2022 heeft de Ierse whiskeyproducent hun eerste eigen pot still whiskey gebotteld. Dit is de eerste whiskey uit Drogheda in maar liefst 160 jaar!

Drie jaar geleden vulde men bij Boann de vaten met new make spirit van de allereerste distillatie uit de hypermoderne distilleerderij in Drogheda. Vanaf de paasdagen is deze ruwe parel uit de The Boyne vallei verkrijgbaar in Nederland.

Prijswinnende New Born Spirit

Boann toont met de New Born Spirit ambitieuze plannen. Deze uitgave ziet men als een belangrijk startpunt van al het moois dat de komende jaren uitgebracht gaat worden. De ambitie is niet onopgemerkt gebleven.

Zo heeft deze spirit de prestigieuze titel: World’s Best New Make Spirit tijdens de World Whiskies Awards in 2021 in ontvangst mogen nemen. Een prijs waar men bij Boann bijzonder trots op is.

“Het is een Ierse traditie om pot stills te vernoemen naar vrouwelijke familieleden. Zo heten de drie pot stills bij Boann Sunshine, Celestine en Sally-Anne. Alle drie zijn ze lid van de Cooney familie”

Boann distilleerderij

Distilleren is een ware kunst bij Boann. Traditionele brouw- en distillatiemethoden worden met moderne technologie gecombineerd om de meest unieke whiskey's te creëren. De Boann distilleerderij is de eerste in Ierland die gebruik maakt van nanotechnologie en baanbrekende koelingstechnieken.

De productie van het single pot still-distillaat vereist een uitgekiende inspanning om niet alleen de ongemoute granen efficiënt te verwerken, maar ook om de smaak en beleving van Ierlands kenmerkende whiskeystijl te maximaliseren.

familie Cooney

Droom waargemaakt

De familie Cooney heeft met het starten van de Boann distilleerderij een gezamenlijke droom waargemaakt.

Ze zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan, want zowel Patrick als Marie Cooney hadden al decennia ervaring in de Ierse drankenwereld.

Belangrijk ijkpunt

Samen met de andere familieleden Sally-Anne, Celestine, Peter, Patrick en James geloven zij nu meer dan ooit in hun familiebedrijf.

De new born new make spirit geldt daarbij als belangrijk ijkpunt.

allereerste New Born New Make Spirit van de Boann distilleerderij

Proefnotities

Neus

Een heerlijke subtiele zoetheid van poedersuiker, citroensorbet en versgebakken brood.

Smaak

Het gehemelte is dik en olieachtig, dit geeft een zijdeachtig mondgevoel. Dit wordt aangevuld met een gemberachtig gehemelte, met tonen van citroensorbet die naar voren komen, een vleugje gebarsten zwarte peper en korianderzaad aan de achterkant van het gehemelte.

Afdronk

Een ongelooflijk lange en zijdeachtige afdronk die door de warme, kruidige korrels en droge citroen wordt gedragen.

Bestelinformatie

Boann 'New Born' New Make Spirit 63% 0,20 ltr is per direct beschikbaar en vrij te bestellen.

106824 BOANN 'New Born' New Make Spirit 63% 0,20 ltr

Back to top