Door naar content
THE WHISTLER 10yo Single Malt Grand Cru Bordeaux Finish 0,7 THE WHISTLER 10yo Single Malt Grand Cru Bordeaux Finish 0,7 THE WHISTLER 10yo Single Malt Grand Cru Bordeaux Finish 0,7

Over dit product

Deze Whisky van The Whistler heeft gelegen in hoogwaardige N.E.O.C. (New Era Oak Cask) vaten. Deze single malt heeft eerst gerijpt in Amerikaanse eikenvaten waardoor het zijn volle body en honingprofiel heeft gekregen. Vervolgens heeft de whiskey gerijpt in Franse eikenvaten die voorheen doordrenkt waren met de beste Bordeaux-wijn. N.E.O.C geeft de whiskey een 'New Oak-achtige touch’. In harmonie met het Bordeaux vat en tonen van gedroogd fruit is er een schitterend smaakpalet gecreëerd. Deze unieke single malt benadrukt de beste eigenschappen van twee verschillende eikensoorten. De whiskey is gebotteld op een alcoholpercentage van 46%, is non-chill filtered en heeft zijn natuurlijke kleur weten te behouden.
 

Smaaknotities:

Neus: Fris, levendig en barstensvol met bosvruchten, citroen en een subtiele hint van kruidnagel.

Smaak: Rijke, zijdeachtige textuur. De gestoofde appels en gepocheerde peer worden vergezeld door tropisch banaan en ananas invloeden.

Afdronk: Subtiele fruit tonen afgewisseld met specerijen.

Over de producent The Whistler

The Whistler wordt geproduceerd op de Boann Distillery, een familiebedrijf welke is opgericht door Patrick en Marie Cooney. Het is altijd al hun droom geweest om een eigen Ierse whiskey te creëren en te distilleren. Deze droom maken ze nu waar in het hart van de Boyne Valley, waar ze mooie whiskeys met een uitgesproken karakter produceren. Van malen tot distilleren, rijpen en bottelen, alles wordt gedaan in de rust van de unieke familie distilleerderij. 

Met behulp van eigen bronwater, afkomstig uit de Boyne Valley, en lokale Ierse gerst worden de whiskeys gemaakt. De onderscheidende pot stills op de distilleerderij zijn speciaal ontworpen om zowel traditionele methodes alsook moderne technieken toe te kunnen passen. Door deze methodes te combineren, produceren ze een pure spirit met een geweldig karakter welke op een unieke wijze zijn 'sense of place' weergeeft - een unieke en eigentijdse spirit met een unieke herkomst. 

Het rijpen van de spirits wordt alleen in de beste eikenhouten vaten gedaan en vindt plaats in de kelder en op maat gemaakt magazijn, uiteraard onder het oog van het team. Bottelen gebeurt ook in eigen beheer, waardoor ze bij de Boann Distillery het hele proces, van graan tot glas, onder eigen controle hebben. 

De naam 'The Whistler' komt door Patrick Cooney en zoon James Cooney, welke beide enthousiaste fluitspelers zijn. Ze staan erom bekend gasten tijdens feestjes te verassen met vertolkingen van Ierse volksliedjes en soms zelfs enkele moderne krakers. Het merk is dan ook zo genoemd ter ere van oprichter Pat, want hij is ook daadwerkelijk 'The Whistler'.  


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Ierland Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent The Whistler Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top