Door naar content

Kavalan Single Cask Port Cask 11 YO The Netherlands

03 april 2023

‘均衡’ betekent in het Taiwanees "gebalanceerd". En dat is exact waar deze botteling voor staat; het romige mondgevoel, de tonen van amandel en het algehele florale karakter zijn perfect in balans met elkaar. De rijping op portvaten zorgt daarbij voor tonen van chocolade en noten.

Historische band

De band tussen Taiwan en Nederland bestaat al bijna 400 jaar. En nu heeft Kavalan samen met De Monnik Dranken een prachtige single cask botteling geselecteerd. Deze is exclusief voor de Nederlandse markt beschikbaar. Het gaat om een 11 jaar oude whisky die is gebotteld op een vatsterkte van 56,3%.

Subtropisch

Het klimaat in Taiwan is subtropisch. Hitte en hoge luchtvochtigheid komen samen met de wind vanaf de zee en de bergen. Dit vormt mede het fruitige karakter waar Kavalan om bekend staat.

Angels Share

Doordat het in Taiwan een stuk warmer is dan in de meeste delen van Europa gaat het rijpingsproces van de whisky een stuk sneller. Het percentage angels share is hier 10 tot 12%.

Daardoor zijn de whisky’s van Kavalan op een jonge leeftijd al een stuk rijper dan menig Europese whisky van dezelfde leeftijd.

Helder en romig

Het water dat men bij Kavalan voor het distilleren gebruikt is afkomstig van bronnen op Snow Mountain en de Central Mountains. Dit water staat bekend als helder en romig. De kwaliteit van dit water is één van de redenen voor de hoge kwaliteit van Kavalan whisky’s.

Proefnotities Kavalan Single Cask Port Cask 11 YO The Netherlands

Proefnotities

Neus

Tonen van abrikoos en noten als amandel en macadamia.

Smaak

Vettig en intens. De amandel komt weer naar boven omhult met een laagje acaciahoning.

Afdronk

Lang en stevig. Zeer goed uitgebalanceerd met een bloemig karakter waarbij gekonfijt fruit naar boven komt.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie van deze single cask botteling verloopt via de Verkoop Buitendienst van De Monnik Dranken.

106576 KAVALAN Single Cask Port Cask 11YO The Netherlands 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 15 - 2023 kunnen uitleveren en vanzelfsprekend geldt OP=OP! De allocatie is beperkt, daarom kunnen wij niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ontvangt.

Meer over Kavalan

Meer over Kavalan

Hoge kwaliteit en complexe smaken

De whisky's van Kavalan staan bekend om hun hoge kwaliteit en complexe smaken. Het Taiwanese merk heeft een sterke reputatie opgebouwd in de whiskywereld sinds de oprichting in 2005 en heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn single malt whisky's.

Bijzonder klimaat

Een van de kenmerken die de whisky's van Kavalan onderscheidt, is het gebruik van lokale grondstoffen en de zorgvuldige rijping in de hete en vochtige klimatologische omstandigheden van Taiwan. Deze omstandigheden zorgen voor een snellere rijping en een intensere interactie tussen het hout van de vaten en de whisky, wat resulteert in een smaak die anders is dan die van bijvoorbeeld Schotse whisky's.

Gebruik van verschillende vaten

Daarnaast staat Kavalan bekend om zijn gebruik van verschillende vaten en leeftijden in de productie van hun single malt whisky's. Het merk biedt een breed scala aan whisky's aan, van jonge en fruitige tot oudere en meer complexe varianten.

Kwaliteit en innovatie

Al met al is de reputatie van Kavalan gebaseerd op hun toewijding aan kwaliteit en innovatie in de whiskyproductie, wat heeft geleid tot een breed scala aan smaken en aroma's die de aandacht hebben getrokken van whiskyliefhebbers over de hele wereld.

Lees meer over Kavalan

Back to top