Door naar content

Elixir d'Anvers likeuren uit België nu ook verkrijgbaar via De Monnik Dranken

13 december 2023

Vanaf begin december 2023 zijn de welbekende goudgele Elixir d'Anvers likeuren van de Antwerpse stokerij FX de Beukelaer verkrijgbaar via De Monnik Dranken. De likeuren worden gestookt in een prachtig historisch gebouw in de Haantjeslei in Antwerpen.

Elixir d’Anvers

Elixir d'Anvers is een Belgische kruidenlikeur die is ontstaan in 1863. In dat jaar legt François-Xavier de Beukelaer – in de vroege ochtend van 19 maart – de laatste hand aan het recept voor zijn Elixir d’Anvers.

De likeur staat bekend om zijn kenmerkende smaak en is gemaakt van een mix van verschillende kruiden, wortels en specerijen. Het exacte recept voor Elixir d'Anvers is een goed bewaard geheim, dat slechts bij enkele personen binnen het bedrijf bekend is. De combinatie van botanische ingrediënten geeft de likeur een complex en aromatisch smaakprofiel.

Traditioneel wordt Elixir d'Anvers als digestief na de maaltijd geconsumeerd en vaak puur of met ijs geserveerd. Het kan ook worden gebruikt als ingrediënt in cocktails of worden toegevoegd aan koffie voor een smaakvolle twist.

Elixir de Spa

Het authentieke Elixir de Spa wordt al meer dan 60 jaar gedistilleerd bij FX de Beukelaer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de originele receptuur uit het plaatsje Spa in de Belgische Ardennen.

De receptuur bestaat uit tientallen aromatische planten, schorsen en kruiden. De likeur heeft een heerlijk zacht aroma met een fijne smaak.

Elixir de Spa wordt vaak gedronken in combinatie met creatieve gerechten of wordt verwerkt in originele cocktails.

Elixir d’Anvers Reserve

De unieke Elixir d’Anvers Reserve bestaat uit de ambachtelijke gestookte Elixir d’Anvers die extra lang heeft liggen rijpen op zorgvuldig geselecteerde, kleine eikenhouten vaten die zorgen voor een fijne smaakevolutie.

Doordat de Elixir d’Anvers Reserve de kans heeft gekregen om enkele jaren te rijpen in oude eiken vaten heeft de kruidenlikeur een extra zacht en diep karakter verkregen.

De Elixir d’Anvers Reserve draagt een prachtige gouden wikkel om zich heen en heeft een met de handgetekend etiket wat een knipoog is naar de rijke geschiedenis van de Elixir d’Anvers.

Elixir d’Anvers advocaat

De bijzonder aangename Elixir d’Anvers Advocaat is een fluweelzachte advocaatlikeur met de uitgesproken en karakteristieke smaak en aroma’s van Elixir d’Anvers. Bij de productie van Elixir d’Anvers Advocaat wordt een subtiel evenwicht gezocht tussen verse eidooiers en de originele Elixir d’Anvers.

Degusteer Elixir d’Anvers Advocaat puur of bij een heerlijk kopje koffie. Daarnaast wordt Elixir d’Anvers Advocaat uitstekend gecombineerd met vanille-ijs, pannenkoeken of gebak.

Bestelinformatie

De likeuren van Elixir d’Anvers zijn reeds voorradig en vrij te bestellen bij De Monnik Dranken.

117755 | ELIXIR D'ANVERS 36,9% 0,20 ltr
117771 | ELIXIR D'ANVERS 36,9% 0,50 ltr
117772 | ELIXIR D'ANVERS 36,9% 0,70 ltr
117804 | ELIXIR D'ANVERS Elixir de Spa 0,70 ltr
117773 | ELIXIR D'ANVERS Reserve 36,9% 0,70 ltr
116143 | ELIXIR D'ANVERS Advocaat 0,50 ltr

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top