Door naar content
ELIXIR D'ANVERS 36,9% 0,20 ltr

Over dit product

Elixir d'Anvers is een heerlijke Belgische kruidenlikeur met een helder gele kleur. Elixir d'Anvers is uitstekend puur of met wat ijs te drinken. Ook is de likeur een heerlijke toevoeging voor in de koffie en in menige cocktails. 

Sinds 1863 wordt deze likeur nog steeds op ambachtelijke wijze bereid volgens het originele recept met tientallen planten en kruiden van over de hele wereld die Elixir d’Anvers zijn unieke smaak geven.

Het productieproces van Elixir d’Anvers duurt ongeveer 5 maanden en bestaat uit de volgende stappen:

  • Maceratie: De planten en kruiden worden samen met zuivere alcohol gemengd in een koperen alambiek waarin ze een hele tijd weken en hun smaken afgeven.
  • Distillatie: Gedurende de langzame distillatie wordt de distilleerkolf verwarmd met stoom waardoor de volatiele eigenschappen van de ingrediënten samen met de alcoholdampen opstijgen en condenseren tot een alcoholdistillaat. Dit distillaat van zuivere alcohol bevat alle aromatische eigenschappen van de ingrediënten.
  • Bereiding in de autoclaaf: Het alcoholdistillaat wordt gemengd met zuivere alcohol, zacht water en suiker.
  • Rijping in oude eiken vaten: Deze laatste fase zorgt voor de afgeronde smaak van Elixir d’Anvers.

FX de Beukelaer is een Belgische familiale likeurdistilleerderij, gelegen in de Haantjeslei in Het Zuid in Antwerpen. De Beukelaer is voornamelijk bekend voor haar internationaal geroemde elixirs: Elixir d'Anvers en Elixir de Spa.

Het begint allemaal na een jarenlange zoektocht van François-Xavier de Beukelaer die in de vroege ochtend van 19 maart 1863 de laatste hand aan het recept voor zijn Elixir d’Anvers legt. Deze heerlijke kruidenlikeur van de student medicijnen en farmacie, staat uitstekend bekend omwille zijn opmerkelijke digestieve en weldoende eigenschappen. De uitzonderlijke kwaliteit van Elixir d’Anvers werd wereldwijd erkend en bekroond met tientallen gouden medailles en erediploma’s. 

Tegenwoordig staat Ivan Nolet de Brauwere aan het roer bij FX de Beukelaer. Ondanks wat broodnodige modernisering blijft de stokerij uiteraard trouw aan de traditie en wordt het werk van François-Xavier de Beukelaer na meer dan anderhalve eeuw altijd nog voortgezet. 

Land van herkomst Belgie Alcohol 36.9 Subgroep Likeur
Producent FX de Beukelaer Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top