Door naar content

Primeur in Goor met eerste Filliers masterclass

27 februari 2023

Op vrijdag 10 februari 2023 vond er bij Bar Bistro d'Olde Smidse, restaurant in Goor de allereerste Filliers masterclass van De Monnik Dranken plaats. In samenwerking met Arjan Voortman van Mitra Goor vertelde, onze Sales Ambassador Filliers, Bas Groot Zevert de 28 deelnemers alle ins en outs over deze prachtige distilleerderij.

Vakmanschap bij onze zuiderburen

Voor vele Nederlanders is Filliers nog geen standaard begrip, maar bij onze Belgische zuiderburen is het niet meer weg te denken. Ondanks dat Filliers nog hard aan de weg timmert op het gebied van naamsbekendheid in Nederland, kunnen wij niets dan lof spreken. Filliers blijft verrassen met geweldige productinnovaties.

De 28 liefhebbers die aanwezig waren werden dan ook positief verrast tijdens het proeven van een aantal prachtige bottelingen uit ons Filliers assortiment.

De line-up
Filliers Tribute Gin

Filliers Tribute Gin

Zoals de naam al zegt is de Tribute Gin een eerbetoon aan niemand minder dan Firmin Filliers, derde generatie master-distiller en tevens de bedenker van de Filliers gin.

Firmin gebruikte toentertijd zijn knowhow in het maken van distillaten om een gin te creëren met 28 botanicals. We begonnen de avond rustig met een heerlijke klassieke G&T, de Tribute gemixt met een Indian tonic

Barrel Aged Gin

Barrel Aged Gin

In het tweede proefglaasje werd de Barrel Aged Gin 28 geschonken. Om de complexe geur en smaak van deze gin het beste tot zijn recht te laten komen werd deze puur gedronken.

Tijdens het rijpingsproces in Franse Limousin vaten ontstaat er een unieke wisselwerking tussen verschillende smaken en aroma’s. Een ware verrassing en prachtig resultaat van Belgische bodem.

Favoriet van de avond

17 YO Barrel Aged Genever

Favoriet van de avond

Deze volwassen jenever heeft meer dan 17 jaar in eiken vaten kunnen rijpen. In het vat vullen de smaken en aroma’s elkaar jarenlang aan. Het resultaat is een zijdezacht gedistilleerd product en viel bij de meeste deelnemers erg goed in smaak. De genever zit in een prachtige fles met een verloop van kleur die verwijst naar de distilleerketels door de tijd heen.

Serveersuggestie:
De 17YO komt puur of ‘on the rocks’ met ijs het beste tot zijn recht.

sinds 1880

5 generaties van vakmanschap.

In 1880 werd de Filliers Distillery een feit en aan het uitgebreide assortiment kun je opmerken dat ze daarna niet stil hebben gezeten. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan de volgende generatie.

Innoveren

Door de jaren heen blijft Filliers met nieuwe producten en verbeterde producten komen. Zo ontwikkelde filliers in 1928 de eerste Belgische gin met 28 botanicals. In 2018 introduceerde Filliers een nieuwe reeks premium genevers om het product jenever een nieuw leven in te blazen, oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar gerijpt. Daarnaast hebben ze in 2019 met trots hun eerste Filliers whisky gelanceerd. De oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte Belgische whisky ooit! En, in 2021, heeft Filliers drie verschillende vodka en een 30 jaar oude Barrel Aged Genever gelanceerd.

Bedankt

Via deze weg willen we Arjan Voortman, de Oldse Smidse en alle deelnemers bedanken voor een zeer geslaagde masterclass.

Back to top