Door naar content

Haal Italie in huis met Amaro en Vermouth Rosso van Noveis Antico

19 januari 2023

Noveis Antico Amaro en Noveis Antico Vermouth Rosso zijn twee heerlijke, typische Italiaanse dranken. Vanaf begin 2023 zijn de kruidendranken van Noveis Antico weer verkrijgbaar in Nederland. Je kunt ze allebei als aperitief drinken, of gebruiken in de heerlijkste cocktails. De kwaliteit is uitmuntend en de uitstraling neemt je mee terug naar de jaren ’60 van de vorige eeuw.

Italiaans genieten

Genieten van eten en drinken. Daar staat de Italiaanse manier van leven wereldwijd om bekend. Het land kent vele heerlijke dranken en streekproducten. En ook in de Italiaanse Alpen worden een paar heerlijke dranken gemaakt. De kruiden worden vers van de hellingen van de berg Noveis gehaald.

Mount Noveis

Monte Noveis

Alto Piemonte

De Noveis is een berg tussen de Valsesia en Valsessera valleien in de Alto Piemonte. Dit gebied ligt niet ver van de Francoli distilleerderij.

Zomers zijn de hellingen van de Noveis een kleurrijk schouwspel van bloemen en kruiden die op deze Italiaanse Alp groeien.

Inspiratie

De familie Francoli heeft zich laten inspireren door de wortels, bloemen en kruiden die in de regio te vinden zijn toen zij aan het eind van de jaren ’50 kruidenlikeuren zijn gaan maken.

Duurzaam

Beide dranken worden van 100% natuurlijke grondstoffen gemaakt in de duurzame distilleerderij van Francoli.

De puurheid en echtheid van de amaro en vermouth zijn kenmerkend voor de distilleerderij.

Vermoeth Rosso

Noveis Antico

Vermouth Rosso

De rode vermouth heeft met citrus, specerijen en kruiden als alsem en gentiaan een rijk aroma.

De zoete smaak is perfect in balans met de bittere kruidigheid. Toch blijft deze vermouth zacht en fruitig overkomen en is daardoor makkelijk drinkbaar.

De veelzijdige smaak nodigt uit om steeds weer nieuwe manieren te ontdekken om deze heerlijke drank te drinken; puur, met ijs, in een cocktail of longdrink.

Mount Noveis

Noveis Antico

Amaro

Noveis Antico Amaro is een authentieke Italiaanse kruidenbitter. Kruiden als gentiaan, duizendblad en de kenmerkende absintalsem.

Net als vele andere bitters is het ontstaan van amaro terug te voeren naar de tijd dat het werd gebruikt als medicijn.

Als in die tijd Noveis Amaro er al was geweest, dan waren er vast heel veel mensen geweest die dit medicijn nodig hadden, want het is absoluut geen straf om deze drank te drinken.

Twee serveersuggesties

Luigi’s Negroni

Doe 1 deel La Visione di Luigi Grappa, 1 deel Noveis Amaro en 1 deel Noveis Vermouth in een glas met veel ijs. Roer de dranken goed door elkaar en voeg als laatste een schijfje sinaasappel toe.

Noveis Vermouth & Ginger

Doe 5cl Noveis Antico Vermouth in een longdrink glas gevuld met ijs. Knijp drie partjes limoen uit en doe ze in het glas. Vul dit af met ongeveer 10 cl Ginger Ale en geniet!

Bestelinformatie

De beide producten zijn nu op voorraad en vrij te bestellen.

115072 NOVEIS Antico Amaro 24% 0,70 ltr
740109 NOVEIS Antico Vermouth Rosso 16% 0,75 ltr

La Visione di Luigi

“Ecososteneble”

La Visione di Luigi

Francoli heeft 2 bijzondere grappa’s ontwikkeld onder de naam La Visione di Luigi.

Deze grappa’s zijn niet alleen mooi van naam, maar het zijn ook goed doordachte kwaliteitsproducten met een duidelijke boodschap.

Daarbij wordt zelfs de as van de verbrande druivenschillen hergebruikt voor de inkt van de etiketten van La Visione di Luigi.

Lees meer over de “Ecososteneble” La Visione di Luigi.

Back to top