Door naar content
FRANCOLI Grappa Barolo Cask Finish 0,50 ltr. FRANCOLI Grappa Barolo Cask Finish 0,50 ltr.

Over dit product

Deze unieke Grappa is onderdeel van de serie Francoli Cask Finishes. De Grappa heeft eerst in vaten van Frans eiken gelegen, waarna hij verder heeft gerijpt in vaten welke eerder zijn gebruikt voor Barolo wijn. Deze additionele rijping verrijkt de individuele karakteristieken van het distillaat, met als resultaat een zeer unieke en smaakvolle Grappa.

De verfijnde fles en verpakking komen compleet tot zijn recht in de wereld van fijne distillatie: de dop symboliseert het koper van de ketel en het label, gemaakt van echt hout, reflecteert de vaten in welke deze Grappa's een groot deel van hun leven hebben gespendeerd.

Naast Barolo, maken ook Port, Bourbon en Sherry deel uit van de serie Cask Finishes.

Proefnotities:
Kleur: Goud met amberkleurige highlights.
Neus: Gebalanceerd, maar ook intens. De houtrijping geeft tonen van vanille, tabak en gedroogde druiven.
Smaak: Prachtig verfijnd mondgevoel, goed gebalanceerd, warm en aanhoudend.

In de Italiaanse bergen, net boven het Comomeer, begon de Francoli familie al in 1875 met distilleren. Het was toen Luigi Guglielmo Francoli wie in het bergdorp Campodolcino de eerste druppels grappa uit een ketel liet lopen. De Luigi Francoli distilleerderij zoals wij hem nu kennen en welke tegenwoordig in Ghemme, in de Piemonte, staat, werd in 1951 opgericht. Jaar na jaar werd de productie uitgebreid, werden nieuwe bedrijven opgericht en werden bestaande bedrijven overgenomen. Uiteindelijk resulteerde dit in Gruppo Francoli.

Tegenwoordig is Gruppo Francoli nog steeds in handen van de familie Francoli en een actieve producent en distributeur van onder andere grappa en likeuren. De grappa welke wordt gedistilleerd op Distillerie Francoli wordt gedistilleerd van vast materiaal: gedroogde druivenschil, oftewel vinaccia. Gemiddeld is er zo’n 20 kilogram vinaccia nodig om één fles grappa te produceren.  Alle druiven welke worden gebruikt door Distillerie Francoli komen uit de Piemonte regio. De vinaccia arriveert vers, sterk geurend en nog vochtig op de distilleerderij, wat erg belangrijk is om grappa van hoge kwaliteit te produceren. Een traag distillatieproces, waarbij aandacht aan elk detail wordt gegeven, zorgt ervoor dat de grappa haar zachte en kenmerkende smaak krijgt.

Distillerie Francoli was de eerste grappa distilleerderij welke officieel het certificaat ‘Impatto Zero’ kreeg. Dit betekent dat de productie welke hier plaats vind geen invloed heeft op het milieu. Dit is altijd van belang geweest voor de familie Francoli en is dan ook één van de kernwaardes. De hitte welke wordt gebruikt tijdens het distillatieproces is volledig uit plantaardige brandstof verkregen, wat een neutrale balans betreffende CO2 uitstoot garandeert. Daarnaast helpt de distilleerderij bij het beschermen van meer dan 340 000 vierkante meter bos in Costa Rica. 

Land van herkomst Italie Alcohol 40.0 Subgroep Grappa
Producent Distillerie Francoli Groep Gedistilleerd Merk Francoli Grappa

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top