Door naar content
Menu

Nieuwjaarsborrel 2023 voor collega’s De Monnik Dranken

17 januari 2023

Op vrijdag 13 januari 2023 vond vanaf 17:00 uur de jaarlijkse DMD Nieuwjaarsborrel plaats. Vorig jaar was er nog sprake van een livestream, maar dit keer gelukkig weer als vanouds in onze Monnikskap.

Welkom en terugblik

Vele Monnik collega’s waren aanwezig. Zij werden welkom geheten door Luuk en Hans Olde Monnikhof. Daarna werd er middels een fraai gemaakte film teruggeblikt op het afgelopen jaar. Daarbij passeerden allerlei activiteiten, gebeurtenissen en cijfers van 2022 de revue.

Presentatie cijfers

Vervolgens was er een presentatie waarin de cijfers van 2022 aan de orde kwamen. Ook werd er vooruitgeblikt naar de toekomst, waarbij marktontwikkelingen, doelstellingen, kansen en uitdagingen aan de orde kwamen.

Bedankt voor de inzet

Uiteraard werden alle collega’s hartelijk bedankt voor zijn of haar inzet en bijdrage het afgelopen jaar en werd er geproost op het nieuwe jaar.

Buffet en versnaperingen

Na de toespraak, film en presentatie genoten de aanwezigen volop van het heerlijke buffet en uiteraard van de nodige drankjes.

Gezellig samenzijn

Ook deze keer was het weer een heel gezellig en informeel samenzijn dat om ca. 22.00 uur werd beëindigd. Wij bedanken onze actieve personeelsvereniging voor de uitstekende organisatie.

Phebus Uco Blend 2023 – wijn voor winter en wild
13 november 2025

Phebus Uco Blend 2023 – wijn voor winter en wild

Voor de maand november koos wijnschrijver Hubrecht Duijker voor een indrukwekkende wijn uit het hart van Argentinië: de Phebus Uco Blend 2023. Deze wijn uit de Valle de Uco combineert Franse precisie met Argentijnse expressie en is dankzij zijn volle, kruidige karakter een ideale begeleider van wildgerechten en winterse stoofschotels.

Knoalster Wijnfestival met Bellussi en Ponte da Boga
10 november 2025

Knoalster Wijnfestival met Bellussi en Ponte da Boga

Op zondagmiddag 9 november 2025 vond in Musselkanaal de derde editie van het Knoalster Wijnfestival plaats, georganiseerd door Slijterij Frans Muthert. Zo’n 220 bezoekers uit Groningen en Drenthe bezochten het informele wijnfestival dat binnen én buiten de winkel werd gehouden. Het doel: wijnliefhebbers een toegankelijke middag bieden om te proeven, te ontdekken en te genieten van een breed aanbod aan wijnen, food en spirits.

Phebus Barbecue Event in Harderwold; wijn, vuur en vakmanschap
05 november 2025

Phebus Barbecue Event in Harderwold; wijn, vuur en vakmanschap

Op maandagavond 3 november 2025 verzamelden 32 wijnliefhebbers en slijters zich bij Smokey Basterds in Harderwold. De avond was het sluitstuk van een zomerse spaaractie rondom de wijnen van Phebus en Prieuré de Cénac. Wat volgde was geen gewone proeverij, maar een avond waar vuur, smaak en samenwerking centraal stonden — een Argentijnse asado met een vleugje Frankrijk.

Italiaanse iconen in Hoogkarspel en Best
02 november 2025

Italiaanse iconen in Hoogkarspel en Best

Twee avonden, twee plekken, één passie: Italiaanse wijn. Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november 2025 organiseerden Mitra Bouman in Hoogkarspel en Slijterij Gérard in Best een wijnreis door la bella Italia. Namens De Monnik Dranken gidste wijnkenner pur sang Robert Handjes de bezoekers langs een reeks iconische wijnen – van fris en verfijnd tot warm en krachtig.

Mooiplaas Winemakers Dinner bij Southern Cross in Heemstede
31 oktober 2025

Mooiplaas Winemakers Dinner bij Southern Cross in Heemstede

Op donderdag 30 oktober 2025 vond bij restaurant Southern Cross in Heemstede het Mooiplaas wijnmakersdiner plaats. Natasja en Peter Edwards ontvingen samen met wijnmaker en eigenaar Louis Roos van Mooiplaas Wine Estate and Private Nature Reserve een select gezelschap wijnliefhebbers.

Carlos Moreno Lopez van Bodegas Portia inspireert tijdens proeverijen in Nederland
27 oktober 2025

Carlos Moreno Lopez van Bodegas Portia inspireert tijdens proeverijen in Nederland

Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 17 oktober 2025 was Carlos Moreno Lopez van Bodegas Portia in Nederland voor een reeks bijzondere wijnmomenten bij diverse slijterijen. Verspreid over vier dagen stonden proeverijen en diners centraal waarin vakkennis, gastronomie en persoonlijke verhalen samenkwamen.

Back to top