Door naar content

Balblair en The Whistler laten zich smaken in Giessenburg

18 mei 2023

Fred van den Heuvel organiseert eens per jaar het Giessenburgse Whiskyfestival. Op zaterdag 13 mei 2023 trok dit kleinschalige, maar zeer gezellige festival zo’n 70 bezoekers.

Namens De Monnik Dranken was Ronald Anneveldt aanwezig op dit whiskyfestival. Hij had ongeveer 20 verschillende whisky’s meegenomen naar de Ambachtsweg 1 in Giessenburg.

Cask Finishes

The Whistler

Daaronder ook The Whistler van de Boann distilleerderij uit Ierland. Bij de Boann Distillery produceert men een uiteenlopende reeks drievoudig gedistilleerde Irish single malt-, pot still- en blended whiskey's.

Naast hun "core range" wordt er volop geëxperimenteerd met bijzondere "cask finishes".

Prachtige voorbeelden hiervan zijn de Imperial Stout Cask Finish, Calvados Cask Finish en de P.X. I Love You Single Malt.

Gezien de positieve reacties van de bezoekers heeft The Whistler er weer een grote groep fans bij!

Lees meer over The Whistler

The Angels Share

Tijdens een whiskyfestival zijn bezoekers vaak op zoek naar wat kleinere en onbekende whiskymerken. Balblair is zo’n whiskymerk. De distilleerderij ligt prachtig in de Highlands van Schotland en was het decor van de film ‘The Angels Share’. Een film waarin whisky de hoofdrol speelt en zeker de moeite van het kijken waard is.

Balblair

Balblair

In Giessenburg bleken de bezoekers de whisky’s van Balblair ook de moeite waard te vinden.

Ronald liet de 12, 15 en 18 jaar oude Balblair proeven en nam uitgebreid de tijd om over deze whisky’s te vertellen.

‘True Highland spirit’

Balblair wordt ook wel de ‘true Highland spirit’ genoemd. Dat is een mooi compliment voor deze heerlijke, vriendelijke en toegankelijke whisky uit de noordelijke Hooglanden.

Lees meer over Balblair

Bedankt

Langs deze weg willen wij het enthousiaste team van Drankenhandel Fred van den Heuvel nogmaals danken voor een zeer gezellig festival.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top