Door naar content

Stormachtig nieuws: The Gauldrons Sherry Cask Finish Limited Edition Batch#2 is in aantocht!

03 mei 2023

Onafhankelijke bottelaar Douglas Laing brengt alweer de tweede batch van The Gauldrons Sherry Cask Finish op de markt. Deze limited edition is een huwelijk van single malt whisky’s uit Campbeltown en heeft een finish ondergaan op Spaanse sherryvaten. De whisky is gebotteld op een alcoholpercentage van 50%.

The Gauldrons Sherry Cask Finish Limited Edition Batch#2

De 2e batch van The Gauldrons Sherry Cask Finish bestaat uit 5.580 flessen, waarvan er 420 voor de Nederlandse markt beschikbaar zijn gesteld. Voor deze limited edition kunnen de whiskyliefhebbers terecht bij de betere whiskyspeciaalzaken in Nederland.

Ziltige zeelucht

Bij het openen van de fles komt de geur van ziltige zeelucht je tegemoet. Dit is een kenmerkend aroma van whisky's uit Campbeltown, die bekend staan om hun maritieme karakter. De geur wordt aangevuld met tonen van rijk, donker fruit en kruiden, die afkomstig zijn van de sherryvaten waarop deze whisky heeft gerijpt.

The Gauldrons Sherry Cask Finish Limited Edition Batch 2

Explosie van smaken

Bij het proeven ervaar je eerst een explosie van smaken, waaronder ziltige tonen en een vleugje turf. Dit gaat over in een rijke, zoete smaak van gekarameliseerde appels, marshmallows, karamel en suikerspin, waarbij de sherryvaten zorgen voor gestoofd donker fruit zoals kersen, aardbeien en pruimen. De whisky heeft een heerlijk mondgevoel en een lange, warme afdronk met een subtiele kruidigheid.

Bijzondere smaakbelevenis

Wat deze whisky zo speciaal maakt, is de manier waarop de verschillende smaken en aroma's samenkomen om een ​​uitgebalanceerde en complexe smaakbelevenis te creëren. Het maritieme karakter van de whisky wordt perfect in balans gehouden door de rijke en volle tonen van de sherryvaten.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie van The Gauldrons Sherry Cask Finish Limited Edition Batch#2 verloopt via Valentijn Klop, Brand Ambassador voor de whisky’s van Douglas Laing.

106819 THE GAULDRONS Sherry Cask Finish Limited Edition Batch#2 0,70 ltr.

Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 18 en zoals gebruikelijk bij deze limited editions geldt op is op!

The Gauldrons Campbeltown Blended Malt Whisky in de baai der stormen

Over The Gauldrons

The Gauldrons vertegenwoordigt de whiskyregio Campbeltown in de Remarkable Regional Malts van Douglas Laing. Letterlijk vertaald betekend The Gauldrons ‘baai der stormen’

De legende van King Robert the Bruce

In deze roemruchte donkere stormachtige baai begint de legende van King Robert the Bruce: Meerdere pogingen van Robert the Bruce om Schotland te bevrijden van de Engelsen waren op niets uitgelopen.

Spin

Na weer een nederlaag werd koning Robert verbannen naar Rathlin Island. Het zag er slecht voor hem uit. Kon hij het opbrengen om nog verder te strijden?

In het dak van zijn grot zag Robert een klein spinnetje dat steeds tevergeefs probeerde om een web te maken.

Onafhankelijkheid van Schotland

De spin gaf niet op en na talloze pogingen slaagde de spin alsnog. Het doorzettingsvermogen van de spin inspireerde Robert the Bruce en leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van Schotland.

Deze legende is een belangrijk onderdeel van de Schotse geschiedenis en cultuur en is verweven met verschillende aspecten van de Schotse samenleving, waaronder ook de whiskyindustrie.

Eerbetoon

Douglas Laing heeft besloten om deze legende te eren door The Gauldrons te associëren met het verhaal van King Robert the Bruce en de inspiratie die hij vond in de grot bij The Gauldrons.

Baai der stormen

Op het etiket van de fles van The Gauldrons staat dan ook een afbeelding van een spin die een web weeft. Deze afbeelding is een eerbetoon aan de legende van King Robert the Bruce en dient als herinnering aan de inspiratie en vastberadenheid die hij vond bij The Gauldrons, de baai der stormen.

Back to top