Door naar content

Golan Heights wijnen brengen wijnliefhebbers bij Mitra Bouman in extase

30 november 2023

Afgelopen vrijdagavond 24 november 2023 werd de knusse wijnwinkel Mitra Bouman in Hoogkarspel omgetoverd tot een sfeervolle proeverijruimte. Liefhebbers en kenners van wijn verzamelden zich voor een exclusieve proeverij van de wijnen van de Golan Heights.

Terwijl de avond viel en de winkeldeuren sloten, werd de ruimte gevuld met deelnemers die plaats namen tussen het uitgebreide assortiment van Mitra Bouman. In een intieme setting kregen de aanwezigen de gelegenheid om onder begeleiding van Robert Handjes de buitengewone diversiteit en unieke kwaliteit die de Golan Heights wijnen kenmerken te ontdekken. Golan Heights was niet volledig onbekend bij alle aanwezigen. Eén van de deelnemers had zelfs al het genoegen gehad de winery te bezoeken.

Line-up

  1. Hermon - White
  2. Gamla - Sauvignon Blanc
  3. Gamla - Riesling
  4. Yarden - Chardonnay
  5. Hermon - Red
  6. Gamla - Cabernet Sauvignon/Merlot
  7. Gamla - Sangiovese
  8. Yarden- Petit Verdot
  9. Yarden - 2T
  10. Yarden - Heights Wine Frozen Gewurztraminer
Golan Heigts Winery

Bodem & klimaat

Golan Heigts Winery

Terroir
Net zoals in de beste wijnstreken in de rest van de wereld staat ook bij de Golan Heights Winery het concept ‘terroir’ centraal, de unieke combinatie van bodem en klimaat.

Hoewel het gebied van nature een warm mediterraan klimaat heeft vanwege de ligging op de Golanhoogten, worden de wijngaarden van dit wijnhuis dankzij de hoge ligging geclassificeerd als 'cool climate'.

Boven zeeniveau
Door de combinatie klimaat, hoge ligging en vulkanische bodem behoren de wijnen van Golan Heights dan ook tot de absolute wereldtop.

De druiven voor de witte wijnen worden hoofdzakelijk geteeld in het noordelijke Galilea, waar de wijngaarden op zo’n 1.200 meter boven zeeniveau liggen. Daarentegen komen de rode wijnen voornamelijk uit het lager gelegen zuidelijke deel van de vallei, op ongeveer 400 meter boven zeeniveau.

De favorieten van Golan Heights

De favorieten van Golan Heights

Populaire wijnen
Verschillende wijnen trokken de aandacht van het publiek, waaronder de gestructureerde Cabernet-Merlot, de smaakvolle Petit Verdot en de aantrekkelijke 2T. Bij de witte wijnen waren er diverse favorieten.

Smaakcombinatie
Om de smaakbeleving compleet te maken, werden er naast de broodplankjes vijf prachtig gepresenteerde hapjes geserveerd.

Prachtige beleving

Gevarieerd gezelschap

Prachtige beleving

Interesse en waardering
Wat deze avond zo speciaal maakte, was de diverse samenstelling van het publiek. Mannen en vrouwen van alle leeftijden toonden interesse in deze proeverij.

De avond prikkelde niet alleen de algemene liefde voor wijn, maar bracht ook een grotere waardering voor de Golan Heights wijnen teweeg.

Hoogkarspel
Dankzij de toewijding en het enthousiasme van Okko Bouman die de proeverij toegankelijk en boeiend wist te maken voor alle bezoekers was het een groot succes in een betrekkelijk kleine gemeenschap.

Extra pluspunt
Een extra touch werd toegevoegd door alle aanwezige koppels te verrassen met een gratis kookboek van Sonja van der Roer. Deze geste werd bijzonder gewaardeerd en verhoogde de sfeer van het evenement.

De wijnproeverij was niet slechts een gelegenheid om te genieten van voortreffelijke wijnen, maar tevens een gezellig samenzijn waar culinaire ervaringen centraal stonden in Hoogkarspel.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Okko Bouman van Mitra Bouman te Hoogkarpsel en alle aanwezigen bedanken voor een geslaagde avond.

Back to top