Loch Lomond & Glen Scotia Whiskydiner in Borger
Op vrijdag 10 november 2023 vond in Borger een bijzonder whiskydiner plaats. Het diner werd georganiseerd door Laurens Oldenbeuving van de Slijterij in samenwerking met Restaurant Vlint 21 en Arjan Hartkamp van De Monnik Dranken.
Smaakvol succes
Het diner, waar heerlijke gerechten werden gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde whisky's van Loch Lomond en Glen Scotia, werd een buitengewoon en smaakvol succes.
De samenwerking tussen Laurens, Arjan en Martin van Vondel, de chef van Restaurant Vlint 21, bleek een schot in de roos. Arjan stelde een indrukwekkende line-up samen die perfect aansloot op de culinaire creaties van de chef.
Het menu
- Loch Lomond Inchmurrin 12 Years Old - Rode biet cakeje met peer en geitenkaas
- Loch Lomond 12 Years Old - Zalmtartaar met gerookte olijfolie, fris zure groentes en vanillemayonaise
- Loch Lomond Golan Heights Winery Yarden Cabernet Sauvignon 10 Years Old - Gegrilde zijlende met appel/rozijnen salade, honing en geroosterde hazelnoten
- Loch Lomond Viticcio Bolgheri Finish 10 Years Old - Gebakken eendenborst met rokerige zoete aardappel, kersenchutney en tonkabonenjus
- Loch Lomond Cantine Pellegrino Marsala Superiore Riserva Oro Dolce - Rillette van eend met broodkrokant, Blue de Wolvega crème en abrikoos
- Loch Lomond Steam & Fire - Zacht gegaarde brisket met geroosterde bloemkool, amandelen, gekarameliseerde ui en oude kaas
- Glen Scotia 11 Years Old Peated White Port - Wentelteefje van suikerbrood met whisky- en chocolademousse met cacao tuile en hazelnoten
Bij elk gerecht gaf chef Martin van Vondel een toelichting en vervolgens vertelde Arjan Hartkamp over de whisky’s en waarom deze zo goed pasten bij het eten.
Zijn kennis en passie voor whisky onthulden niet alleen de unieke kenmerken van elke whisky, maar accentueerden ook de nuances die chef Martin's culinaire creaties verrijkten.
De combinatie van whisky en eten zorgde voor een aangename ervaring waarbij elke slok en hap samensmolten in een goed gebalanceerd geheel, waardoor de gasten konden genieten van een smaakvolle culinaire reis.
Wine Finishes
Ook de Loch Lomond whisky's met een finish op wijnvaten van verschillende wijnhuizen werden als zeer uniek ervaren, waardoor het publiek een onvergetelijke smaakbeleving beleefde.
Bedankt
Het was een zeer geslaagde, gezellige en smaakvolle avond. Langs deze weg willen wij Laurens en Nel Oldenbeuving van de Slijterij in Borger en Martin Vondel chef van restaurant Vlint 21 en hun geweldige team nogmaals hartelijk bedanken.
Wat doen wij?
De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken
Groothandel
Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.
Merkenbouwer
Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.
Importeur
Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.