Door naar content

Loch Lomond & Glen Scotia Whiskydiner in Borger

24 november 2023

Op vrijdag 10 november 2023 vond in Borger een bijzonder whiskydiner plaats. Het diner werd georganiseerd door Laurens Oldenbeuving van de Slijterij in samenwerking met Restaurant Vlint 21 en Arjan Hartkamp van De Monnik Dranken.

Smaakvol succes

Het diner, waar heerlijke gerechten werden gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde whisky's van Loch Lomond en Glen Scotia, werd een buitengewoon en smaakvol succes.

De samenwerking tussen Laurens, Arjan en Martin van Vondel, de chef van Restaurant Vlint 21, bleek een schot in de roos. Arjan stelde een indrukwekkende line-up samen die perfect aansloot op de culinaire creaties van de chef.

Een wereld van onbekende smaken en bijzondere combinaties

Een wereld van onbekende smaken en bijzondere combinaties

Vanaf het moment dat de 40 gasten binnenkwamen, werden ze ondergedompeld in een wereld van onbekende smaken en bijzondere combinaties.

Voorafgaand aan het diner kregen de gasten een glas Glen Scotia Rum Cask Finish te proeven. Vervolgens was het de hoogste tijd voor het diner.

Gedurende de avond werden zeven heerlijke gerechten geserveerd, elk vergezeld van een zorgvuldig uitgekozen whisky.

Het menu

  • Loch Lomond Inchmurrin 12 Years Old - Rode biet cakeje met peer en geitenkaas
  • Loch Lomond 12 Years Old - Zalmtartaar met gerookte olijfolie, fris zure groentes en vanillemayonaise
  • Loch Lomond Golan Heights Winery Yarden Cabernet Sauvignon 10 Years Old - Gegrilde zijlende met appel/rozijnen salade, honing en geroosterde hazelnoten
  • Loch Lomond Viticcio Bolgheri Finish 10 Years Old - Gebakken eendenborst met rokerige zoete aardappel, kersenchutney en tonkabonenjus
  • Loch Lomond Cantine Pellegrino Marsala Superiore Riserva Oro Dolce - Rillette van eend met broodkrokant, Blue de Wolvega crème en abrikoos
  • Loch Lomond Steam & Fire - Zacht gegaarde brisket met geroosterde bloemkool, amandelen, gekarameliseerde ui en oude kaas
  • Glen Scotia 11 Years Old Peated White Port - Wentelteefje van suikerbrood met whisky- en chocolademousse met cacao tuile en hazelnoten

Bij elk gerecht gaf chef Martin van Vondel een toelichting en vervolgens vertelde Arjan Hartkamp over de whisky’s en waarom deze zo goed pasten bij het eten.

Zijn kennis en passie voor whisky onthulden niet alleen de unieke kenmerken van elke whisky, maar accentueerden ook de nuances die chef Martin's culinaire creaties verrijkten.

De combinatie van whisky en eten zorgde voor een aangename ervaring waarbij elke slok en hap samensmolten in een goed gebalanceerd geheel, waardoor de gasten konden genieten van een smaakvolle culinaire reis.

Loch Lomond Steam & Fire

Loch Lomond Steam & Fire

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de Loch Lomond Steam & Fire, die zo goed werd ontvangen dat het na afloop van de proeverij volledig was uitverkocht. Deze whisky, onderdeel van Loch Lomond's core-range, overtrof alle verwachtingen.

Met een rijping op 1st fill bourbonvaten en Amerikaanse eikenvaten, gevolgd door een finish van 9 á 10 maanden op 1st fill 'heavily recharred' Amerikaanse eikenvaten, presenteerde de Steam & Fire zich als een prachtige uiting van zoet fruit, honing en een vleugje rook.

Lees meer over Loch Lomond Steam & Fire

Wine Finishes

Ook de Loch Lomond whisky's met een finish op wijnvaten van verschillende wijnhuizen werden als zeer uniek ervaren, waardoor het publiek een onvergetelijke smaakbeleving beleefde.

Bedankt

Het was een zeer geslaagde, gezellige en smaakvolle avond. Langs deze weg willen wij Laurens en Nel Oldenbeuving van de Slijterij in Borger en Martin Vondel chef van restaurant Vlint 21 en hun geweldige team nogmaals hartelijk bedanken.

Loch Lomond

Loch Lomond

Door het gebruik van geturfde en ongeturfde gerst en verschillende gistsoorten in combinatie met de verschillende distilleerketels kan men bij Loch Lomond 8 verschillende stijlen whisky produceren.

Snelst groeiend single malt whiskymerk

Loch Lomond behoort al jaren tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld.

Het jaar 2021 voerde het veelzijdige whiskymerk de top-25 snelst groeiende single malt whiskymerken met ruime voorsprong aan.

Lees meer over Loch Lomond Whiskies

Glen Scotia distilleerderij

WHISKY FROM THE WHISKIEST PLACE IN THE WORLD

Glen Scotia

Glen Scotia is afgelopen jaar veel in het nieuws geweest. De distilleerderij werd verkozen tot Distillery of the year 2022 en daarnaast ook nog eens bekroond werd met de oorkonde voor de Best Single Malt of the Year 2022.

De distilleerderij uit Campbeltown was daarmee de eerste distilleerderij ooit die beide titels in één jaar verkreeg.

Lees meer over Glen Scotia whisky uit Campbeltown

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top