Door naar content

Old Pulteney Coastal Series Port Finish Batch 2

03 november 2023

De 2e batch van de Old Pulteney Coastal Series heeft een finish ondergaan op zowel Ruby Port Pipes als Ruby Port Barriques. Deze vaten waren in het verleden gevuld met de beroemde zoete rode versterkte wijnen uit de Douro-vallei in het noorden van Portugal.

De zoete smaken van de port combineren op sublieme wijze met het maritieme smaakprofiel waar Old Pulteney om bekend staat.

'The Maritime Malt'

Het distilleren en rijpen dichtbij de kust, in combinatie met zorgvuldige vatenkeuze, zorgt voor een unieke Schotse single malt whisky.

De traditionele pakhuizen worden blootgesteld aan de verkwikkende zeelucht die vanuit de Noordzee binnenwaait.

Daarmee vangt Old Pulteney de ‘smaak van de zee’ in elke druppel whisky, van subtiele maritieme invloeden tot meer uitgesproken zoute kenmerken.

Havenstad Wick

Gevormd door zijn prachtige kustlocatie heeft Old Pulteney veel te danken aan zijn thuisstad Wick.

De distilleerderij werd opgericht in 1826 en op dat moment beschikte de stad over een bloeiende en bedrijvige vissershaven.

Old Pulteney voorzag de dorstige vissers van whisky en heeft nog altijd een belangrijke plaats in het hart van deze kustgemeenschap.

Proef de zee met de Old Pulteney Coastal Series

Old Pulteney Coastal Series Port Finish Batch 2

Proef de zee

Met een smaakspectrum van vanille tot kruidigheid en een vleugje zout neemt Old Pulteney je mee naar een breed smaakpalet met daarin duidelijke maritieme invloeden van de zee.

Deze release is geurig en rijk met tonen van rozijnen en boterige vanille, aangevuld met gekonfijte sinaasappel, en marsepeinkersen.

Gebakken karamelappels, verse pruim en gezouten pure chocolade strelen het gehemelte en resulteren in een fruitige explosie bij de afdronk met een heerlijke zoutige invloed van de zee.

Proefnotities

• Kleur; rosé, goud.
• Neus; zoete rozijnen, vanille, boter, sinaasappelschil, gember, kersen, marsepein en donkere chocolade.
• Smaak; zoet, kruidig, gebakken appels, gekarameliseerde suiker, kaneelstokjes en vanille.
• Afdronk; warm, fruitig, kruidig en marmelade.

Bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

105532 | OLD PULTENEY Coastal Series Port Finish Batch#2 0,70 ltr

• Indien de vraag groter is dan het aanbod, zal er een verdeling plaatsvinden.
• Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 46.
• OP = OP!

Old Pulteney Distillery

The Maritime Malt

Old Pulteney

De Old Pulteney distilleerderij ligt aan de ruige kust in het noorden van Schotland en is omgeven door maritieme charme en eeuwenoud vakmanschap.

De karakteristieke ziltige tonen van de Old Pulteney whisky’s vermengen zich subtiel met zoete en kruidige ondertonen.

Bij Old Pulteney wordt nog steeds op ambachtelijke wijze whisky gemaakt in de traditionele koperen ketels. Dit proef je terug in de veelbekroonde whisky’s van de ‘Maritieme Malt’.

Lees meer over Old Pulteney

 

 

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top