Door naar content

Stormachtige avond in Helvoirt met balletjes van Mike en Loch Lomond

13 november 2023

Op donderdagavond 2 november 2023 organiseerde Mitra Pijnenburg uit Helvoirt een mooie proefavond met de whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia. De enthousiaste bezoekers genoten van deze smaakvolle avond en werden onder andere verwend met de beroemde whiskyballetjes van Mike.

Edwin en Corinne van Mitra Pijnenburg hadden Arjan Hartkamp al in 2019 gevraagd om met ‘zijn’ whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia langs te komen in Helvoirt voor een whiskyproeverij.
Wegens omstandigheden was het er steeds niet van gekomen, maar nu kon zelfs herfststorm Ciarán Arjan niet tegenhouden om naar Helvoirt af te reizen.

Storm Ciarán

‘Storm Ciarán en de whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia’, het had zomaar de nieuwste uitgave van het stripverhaal Kuifje kunnen zijn.

Kapitein Archibald Haddock is één van de belangrijkste personages in ‘De avonturen van Kuifje’ en in deze stripverhalen is deze stoere zeebonk een fervent liefhebber van Loch Lomond.

En na deze avond in Helvoirt zijn er zeker een aantal liefhebbers van Loch Lomond bijgekomen. Precies 29 enthousiaste whiskyliefhebbers hadden zich deze avond in de winkel van Mitra Pijnenburg verzamelt. Zij luisterden naar de verhalen van Arjan en genoten van de geproefde whisky’s.

Loch Lomond Single Malt Whisky

We kunnen het ons nu bijna niet meer voorstellen, maar in de tijd van Kapitein Haddock werd vrijwel alle whisky die bij Loch Lomond werd gedistilleerd gebruikt voor blended whisky.

Dat betekend niet persé dat deze blended whisky niet lekker was en over de smaak van Kapitein Haddock valt al helemaal niet te twisten, maar de Loch Lomond distilleerderij richt zich al bijna 10 jaar op de wereld van single malt whisky’s.

En dat gaat ze aan de oevers van het meer Loch Lomond prima af. Loch Lomond behoort al jaren tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld. Het jaar 2021 voerde het veelzijdige whiskymerk de top-25 snelst groeiende single malt whiskymerken met ruime voorsprong aan.

Loch Lomond Cooper's Collection Mizunara Cask Finish

Loch Lomond Mizunara Cask Finish

Corine verraste de bezoekers met enkele heerlijke hapjes bij de whisky’s. Zo had ze de enige echte whiskyballetjes - naar recept van Mike Overvliet - gemaakt.

De heerlijke geur van deze warme snack vulde de winkel en was een smaakvolle combinatie met Loch Lomond Single Grain Mizunara Finish.

Deze single grain whisky heeft de whisky gedurende zes maanden gerijpt op de beste handgemaakte vaten van Japans Mizunara eikenhout. Het resultaat is een karaktervolle whisky, soepel, elegant fruitig en bloemig, verrijkt met overvloedige geuren van kruidige specerijen van het Mizunara-hout.

Loch Lomond 12 Years Old

Loch Lomond 12 Years Old

De whiskyliefhebbers in Helvoirt kregen ook de 12 jaar oude Loch Lomond Single Malt in het glas. Bij deze whisky serveerde Corine een knapperige toast met zalm.

Master Distiller Michael Henry heeft de Loch Lomond 12 Years Old laten rijpen in verschillende vaten. Het eindresultaat is een whisky met een perfecte balans tussen de licht rokerige en de fruitige tonen.

Tijdens de San Francisco Wolrd Spirits Competition werd Loch Lomond 12 Years Old beloond met een platina medaille. De whiskyliefhebbers uit Helvoirt genoten van deze whisky, die heerlijk combineerde met de zalm.

Line-up in Helvoirt

Naast de Mizunara Cask Finish en Loch Lomond 12 Years Old kreeg men in Helvoirt nog 6 andere whisky’s te proeven.

Hieronder de line-up

Loch Lomond 150th Open Special Edtion 2022
Loch Lomond 12 YO Single Malt Whisky
Loch Lomond 14 YO Single Malt Whisky
Loch Lomond Single Grain Mizunara Finish
Glen Scotia 10 YO Single Malt Whisky
Glen Scotia Double Cask Rum Finish
Glen Scotia 15 YO Single Malt Whisky
Glen Scotia Victoriana 54,2% Whisky

Bedankt

Langs deze weg willen wij Edwin en Corine Pijnenburg van Mitra Pijnenburg in Helvoirt nogmaals hartelijk bedanken voor de zeer geslaagde avond.

Loch Lomond

Loch Lomond

Door het gebruik van geturfde en ongeturfde gerst en verschillende gistsoorten in combinatie met de verschillende distilleerketels kan men bij Loch Lomond 8 verschillende stijlen whisky produceren.

Snelst groeiend single malt whiskymerk

Loch Lomond behoort al jaren tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld.

Het jaar 2021 voerde het veelzijdige whiskymerk de top-25 snelst groeiende single malt whiskymerken met ruime voorsprong aan.

Lees meer over Loch Lomond Whiskies

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top