Door naar content

Proef de toekomst met Filliers Single Rye Whisky

02 oktober 2023

Dat ze bij de Filliers Distillery in België niet bang zijn om nieuwe producten op de markt te brengen, blijkt wel weer uit de nieuwste aanwinst in het Filliers portfolio. De distilleerderij uit Bachte-Maria-Leerne heeft onlangs twee rye whisky’s op de markt gebracht: één van 5 jaar oud en één van 8 jaar oud.

Rye whisky

Rye whisky heeft de afgelopen enorm aan populariteit gewonnen. Zowel in de Verenigde Staten – waar rye whisky zijn oorsprong kent – als wereldwijd.

De nieuwe generatie whiskydrinkers is steeds meer op zoek naar unieke smaakprofielen en daar spelen dranken als rye whisky, bourbon en ‘wereldse’ whisky’s een belangrijke rol in.

Niet geheel verrassend is rogge het belangrijkste ingrediënt in rye whisky. Dit geeft een spicy en kruidig karakter.

Single rye

Waar de wetgeving in de Verenigde Staten voorschrijft dat minimaal 51% van de whisky uit rogge moet bestaan, hebben ze er bij Filliers voor gekozen om enkel en alleen voor 100% rogge te gaan. Hier komt ook de naam ‘single rye’ vandaan.

De rijping op Amerikaans eikenhouten vaten gedurende 5 en 8 jaar geeft de whisky een zachte en evenwichtige smaak met een heerlijk lange en warme finish.

Een nieuwe stap voor Filliers

Filliers heeft een rijke geschiedenis in het produceren van premium graandistillaten. In 2019 hebben ze met trots de Filliers Single Malt Whisky 10 jaar oud uitgebracht, een primeur voor België.

Met de uitbreiding van de rye whisky’s zet men bij Filliers opnieuw een belangrijke stap in de wereld van whisky. De Belgische stokerij wil het assortiment constant blijven uitbreiden en innoveren om klanten te verrassen en te inspireren.

Bestelinformatie

Beide Filliers Single Rye Whisky’s zijn op voorraad en vrij bestelbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Groot Zevert van De Monnik Dranken.

Het betreft een permanente uitbreiding van de core-range.

105537 FILLIERS Single Rye Whisky 5YO 0,50 ltr
105538 FILLIERS Single Rye Whisky 8YO 0,50 ltr

 

Filliers Belgium Single Malt Whisky

Filliers Belgium Whisky

De unieke Filliers whisky is gemaakt van 100% gerstemout en heeft 10 jaar gerijpt in sherryvaten. Het is de oudste, op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit!

Mooie toekomst

Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij geïnvesteerd in een nieuw warehouse en twee gloednieuwe koperen pot stills.

Smaakvol

De whisky steelt niet alleen de show qua smaak, Maar heeft daarnaast ook een geweldige en exclusieve ‘packaging’, welke de whisky weerspiegelt: tijdloos en smaakvol.

Lees meer over Filliers Belgium Whisky

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top