Door naar content

Perfect Serve Barshow Amsterdam 2023

11 september 2023

Op dinsdag 5 en woensdag 6 september 2023 vond de 9e editie van de Perfect Serve Barshow plaats. Twee dagen lang was het monumentale WesterLiefde-terrein midden in het Westerpark in Amsterdam ‘the place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

De stand van De Monnik Dranken werd bemand door ons horecateam bestaande uit Jeroen Kimenai, Bas Kolkhuis Tanke en Dirk Schram. Zij werden bijgestaan door Joël de Kock, Max van Helvoirt, Frans Temmink, Hidde Seyger en Patrick van Egmond en afgevaardigden van Smokehead en Franklin & Sons.

Over de Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Timo Janse en Tess Posthumus. Zij hebben zich ten doel gesteld de kennis op het gebied van (sterke) dranken in de horeca naar een hoger niveau te tillen.

Ook dit jaar was het WesterLiefde-terrein - meer dan 2100 vierkante meters - gevuld met inspiratie, voor alles wat maar met bartending te maken heeft. Van masterclasses tot cocktailcompetities, van glaswerk en cocktail-tools tot dranken van over de hele wereld.

Spirits De Monnik Dranken

Op de 1e verdieping van dit industriële pand konden de gasten kennismaken met de spirits van De Monnik Dranken. Met ongeveer 20 mooie merken, die zowel puur als in een cocktail geproefd konden worden, was de stand van De Monnik Dranken een wereld van dranken op zich.

Wie zijn de bezoekers van de Perfect Serve Barshow?

Bezoekers van de Perfect Serve Barshow Amsterdam zijn zowel nationale als internationale bartenders, bareigenaren, cocktailliefhebbers, merkambassadeurs en iedereen die zowel zakelijk als persoonlijk gerelateerd is aan de barindustrie.

De onmiskenbare rook van Smokehead | PSBA 2023

De onmiskenbare rook van Smokehead

Mikey Sim en Michael Brown van Smokehead Islay Single Malt Whisky reisden vanuit Schotland naar Amsterdam.

Zij vertegenwoordigden – samen met Joël de Kock – het rokerige whiskymerk op de Perfect Serve Barshow.

Smoker

Ze kwamen niet alleen. Ook de “smoker”, de custom-made Ducati was mee. Deze prachtige motor was een ware eyecatcher en werd door iedere bezoeker met bewondering aanschouwd.

Vanuit de motor werden de Smokehead-cocktails geserveerd.

 

Smokehead seminar

Mikey gaf voor 25 bartenders een seminar waarin hij het verhaal van Smokehead vertelde en een selectie whisky’s liet proeven:

 • Smokehead Islay Single Malt
 • Smokehead Tequila Cask
 • Smokehead Rum Rebel
 • Smokehead Sherry Bomb
Cocktails met Max van Helvoirt

Cocktails met Max van Helvoirt

Max van Helvoirt – mede-eigenaar van cocktailbar The Retro Club – maakte in Amsterdam de mooiste cocktails met de merken van De Monnik Dranken.

Cocktailkaart

Hij had speciaal voor de Perfect Serve Barshow een cocktailkaart samengesteld met klinkende namen zoals onder andere;

 • El Diablo
 • New York Sour
 • The Smokey Mexican
 • Filliers Genever 0YO
El Diablo

Corazon Tequila Blanco, lime, Franklin & Sons Ginger Beer, crème de cassis.

New York Sour

Buffalo Trace Bourbon, lemon, simple syrup, egg white, red wine.

The Smokey Mexican

La Herencia de Sanchez Mezcal, mango juice, lime, jalapeno, pineapple syrup.

Filliers Genever 0YO

Filliers Genever 0YO, Franklin & Sons Rosemary & Black Olive Tonic, rosemary, black olive.

Franklin & Sons premium mixers

Franklin & Sons

Sinds 1 september 2023 zijn de premium mixers van Franklin & Sons beschikbaar op de Nederlandse markt. Deze tonic en premium mixers behoren tot de meest authentieke ter wereld.

Uitgebreid portfolio

Naast de hoogwaardige kwaliteit, zijn de trendy flessen een lust voor het oog. Het uitgebreide portfolio bevat drie hoofdcategorieën:

 • Tonic Waters
 • Soft Drinks
 • Soda Waters

Lees meer over de premium mixers van Franklin & Sons

Bedankt

Langs deze weg willen wij Timo Janse & Tess Posthumus hartelijk danken voor de organisatie van deze zeer geslaagde editie van de Perfect Serve Barshow.

De bezoekers lieten zich uitgebreid informeren over de herkomst en geschiedenis van diverse merken zoals o.a. Carlos I, Godet Cognac, Edinburgh Gin, Filliers Gin & Genever, Hayman’s Gin, Nordés Gin, Santocci Limoncello, Herencia de Sanchez, Rey Campero, Santo Grau Cachaca, Hampden Estate Rum, El Dorado Rum, Rum Fire, Veritas, Corazón Tequila, Pravda Vodka, Remarkable Regional Malts, Buffalo Trace, Smokehead, Spearhead en Bittermens.

Wij kijken nu al uit naar de 10e editie in 2024!

Spirits De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment spirits

Spirits assortiment De Monnik Dranken

Bij De Monnik Dranken hebben we een uitgebreid assortiment gedistilleerde dranken. Deze importmerken komen vanuit alle delen van de wereld.

We hebben de afgelopen jaren niet alleen onze positie als whiskyimporteur kunnen verbeteren, maar ook rum, gin, cognac en brandy behoren tot ons portfolio.

 

Lees meer over ons aanbod spirits

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top