Door naar content

The Gauldrons Cask Strength Limited Edition 2023

25 september 2023

Het is alweer een aantal dagen geleden dat de dag precies even lang is als de nacht, kortom; de herfst is begonnen. Daarom is het de hoogste tijd om de nieuwste The Gauldrons Cask Strength Limited Edition aan te kondigen!

Mysterieuze whisky

Deze mysterieuze whisky is het perfecte huwelijk van single cask single malts (afkomstig van Glen Scotia, Springbank en Kilkerran) uit de roemruchte Campbeltown-regio in Schotland. Een whisky om heerlijk van te genieten, nu avonden en nachten steeds langer en kouder worden.

Klassiek Campbeltown

Verwacht een klassieke Campbeltown whisky met kenmerkende smaken en geuren van zeewind, gedroogd eikenhout, gerst, zachte smeulende rook en een mondvullende zoete manukahoning.

Spookachtige glorie

In de ware stijl van Douglas Laing wordt deze botteling met trots aangeboden zonder toevoeging van kleurstoffen of koude filtering, met een hoog alcoholgehalte van 52,8%, waardoor deze spirit in al zijn spookachtige glorie kan schitteren.

Bestelinformatie

  • Uitleveren vanaf vanaf 9 oktober 2023 / week 41
  • Intekening verloopt via Valentijn Klop van De Monnik Dranken.
106987 THE GAULDRONS Cask Strength 2023 Limited Edition 0,70 ltr
  • Het betreft een gelimiteerde oplage en daarom geldt: OP=OP!
  • Indien de vraag groter is dan het aanbod, wordt er een verdeling gemaakt.
The Gauldrons Campbeltown Blended Malt Whisky in de baai der stormen

Over The Gauldrons

The Gauldrons vertegenwoordigt de whiskyregio Campbeltown in de Remarkable Regional Malts van Douglas Laing. Letterlijk vertaald betekend The Gauldrons ‘baai der stormen’

De legende van King Robert the Bruce

In deze roemruchte donkere stormachtige baai begint de legende van King Robert the Bruce: Meerdere pogingen van Robert the Bruce om Schotland te bevrijden van de Engelsen waren op niets uitgelopen.

Spin

Na weer een nederlaag werd koning Robert verbannen naar Rathlin Island. Het zag er slecht voor hem uit. Kon hij het opbrengen om nog verder te strijden?

In het dak van zijn grot zag Robert een klein spinnetje dat steeds tevergeefs probeerde om een web te maken.

Onafhankelijkheid van Schotland

De spin gaf niet op en na talloze pogingen slaagde de spin alsnog. Het doorzettingsvermogen van de spin inspireerde Robert the Bruce en leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van Schotland.

Deze legende is een belangrijk onderdeel van de Schotse geschiedenis en cultuur en is verweven met verschillende aspecten van de Schotse samenleving, waaronder ook de whiskyindustrie.

Eerbetoon

Douglas Laing heeft besloten om deze legende te eren door The Gauldrons te associëren met het verhaal van King Robert the Bruce en de inspiratie die hij vond in de grot bij The Gauldrons.

Baai der stormen

Op het etiket van de fles van The Gauldrons staat dan ook een afbeelding van een spin die een web weeft. Deze afbeelding is een eerbetoon aan de legende van King Robert the Bruce en dient als herinnering aan de inspiratie en vastberadenheid die hij vond bij The Gauldrons, de baai der stormen.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top