Door naar content

Whisky & Music Festival 2023 in Metropool met Loch Lomond & Glen Scotia

27 september 2023

Op vrijdag 22 september 2023 vond een smaakvol en muzikaal whiskyfestival plaats bij Metropool in Hengelo. Namens De Monnik Dranken was Arjan Hartkamp aanwezig met de whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia.

Ruim 500 liefhebbers van whisky en muziek waren naar het Industrieplein nr. 10 in het centrum van Hengelo gekomen. Zij genoten van muziek van Money & The Man, Wildman en Lynn & The Rattleshakes en DJ Min in combinatie met een fantastisch aanbod whisky’s.

Whisky en muziek

Whisky en muziek gaan goed samen. Het complexe smaakprofiel van de whisky’s wordt verrijkt wanneer je deze proeft en ondertussen luistert naar soul, pop, chanson, blues of klassiek.

Arjan Hartkamp: “Tijdens deze avond kwamen smaak en geluid samen en vormden een perfecte combinatie. Het was een viering van de zintuigen, heel mooi om te zien”.

Muziek en whisky

Arjan deelde tijdens deze mooie avond op gepassioneerde wijze zijn verhalen over de whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia. Daarnaast ging het deze avond – hoe kan het ook anders – veel over de combinatie van muziek en whisky, of net andersom.

Welke muziek past het beste bij welke whisky? Arjan: “Dit blijft natuurlijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen zou je willen streven naar muziek die de beleving van de whisky aanvult.”

Hieronder lichten we een aantal whisky’s uit die tijdens dit Whisky & Music Festival veel aandacht kregen.

Loch Lomond Steam & Fire

Loch Lomond Steam & Fire

Welke muziek zou bij deze whisky kunnen passen? Arjan: “Voor een whisky als Loch Lomond Steam & Fire, met zijn gedurfde en innovatieve karakter, zou passende muziek kunnen bestaan uit blues, rock of folk.

Deze genres kunnen de robuuste en karaktervolle smaak van de whisky complementeren.

Denk aan artiesten als Led Zeppelin, The Rolling Stones, Neil Young, of folkbands zoals Mumford & Sons.

De rauwe energie en diepgang van deze muziekstijlen kunnen de complexiteit van de whisky aanvullen en de totale beleving versterken.”

Lees meer over Loch Lomond Steam & Fire

 

 

 

 

Mizunara Cask Finish op Whisky en Music Festival Metropool Hengelo

Cooper's Collection Mizunara Cask Finish

De Loch Lomond Single Grain Cooper's Collection Mizunara Cask Finish is een whisky met een karaktervolle en bloemige smaak, verrijkt met kruidige specerijen van het zeldzame Mizunara-eikenhout.

Evenwichtige en verfijnde sfeer

Voor deze whisky zou muziek passend zijn die een evenwichtige en verfijnde sfeer creëert. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rustige jazznummers, zoals die van Miles Davis of John Coltrane. De subtiliteit en complexiteit van jazzmuziek kunnen de nuances van de whisky aanvullen.

 

 

 

Klassieke muziek

Ook klassieke muziek (zoals Debussy of Ravel) passen bij deze whisky. De harmonieën en melodieën passen goed bij de elegantie van deze whisky.

Zachte gitaarklanken

Dat geldt ook voor akoestische folk van singer-songwriters zoals Nick Drake of José González. Hun zachte gitaarklanken en zelfbeschouwende teksten kunnen de bloemige en karaktervolle aspecten van de whisky benadrukken

Glen Scotia 15 Years Old

Glen Scotia 15 Years Old

In Hengelo was men zeer gecharmeerd van de Glen Scotia 15 YO. Deze whisky heeft een kenmerkende geur van vanille en subtiele tonen van (maritieme) zee-nevel en kruidige aromatische vruchten en roept een gevoel van verfijning en traditie op.

Bij deze Campbeltown-whisky past muziek die dit gevoel versterkt.

Arjan: “Ik zou bij deze whisky kiezen voor traditionele volksmuziek uit Schotland of Ierland. Met viool, fluit of akoestische gitaar. Op deze manier wordt een warme en gezellige sfeer gecreëerd, alsof je in een traditionele Schotse of Ierse pub in Dublin, Glasgow of Edinburgh zit.

 

 

 

 

 

Mull of Kintyre

In dit geval zou ik specifiek kiezen voor het nummer Mull of Kintyre van Paul McCartney. Hij schreef dit nummer in 1977 als eerbetoon aan het pittoreske schiereiland Kintyre, waar Campbeltown de belangrijkste stad is.”

Bijzondere avond

Rond 22.45 uur gingen de kurken op de flessen en kwam er een einde aan een heerlijke avond, waarbij whisky en muziek perfect samen gingen.

De bezoekers waren onder de indruk van de whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia en na afloop was er de mogelijkheid om bij de deelnemende slijters flessen te bestellen.

Bedankt

Langs deze weg willen wij pop- en cultureel podium Metropool en de organisatie van Whisky Weekend Twente bedanken voor deze geweldige avond.

Loch Lomond

Loch Lomond

Door het gebruik van geturfde en ongeturfde gerst en verschillende gistsoorten in combinatie met de verschillende distilleerketels kan men bij Loch Lomond 8 verschillende stijlen whisky produceren.

Snelst groeiend single malt whiskymerk

Loch Lomond behoort al jaren tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld.

Het jaar 2021 voerde het veelzijdige whiskymerk de top-25 snelst groeiende single malt whiskymerken met ruime voorsprong aan.

Lees meer over Loch Lomond Whiskies

Glen Scotia distilleerderij

WHISKY FROM THE WHISKIEST PLACE IN THE WORLD

Glen Scotia

Glen Scotia is afgelopen jaar veel in het nieuws geweest. De distilleerderij werd verkozen tot Distillery of the year 2022 en daarnaast ook nog eens bekroond werd met de oorkonde voor de Best Single Malt of the Year 2022.

De distilleerderij uit Campbeltown was daarmee de eerste distilleerderij ooit die beide titels in één jaar verkreeg.

Lees meer over Glen Scotia whisky uit Campbeltown

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top