Door naar content

Rock Island The Year Of The Dragon op Bier en Whisky Festival Assen

20 februari 2024

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024 vond bij De Bonte Wever in het Drentse Assen alweer de 5e editie van Bier en Whisky Festival Assen plaats. Zoals de naam al doet vermoeden; een drankenfestival met de nadruk op lokaal en regionaal bier en natuurlijk whisky. Daaronder dus de The Year Of The Dragon, de nieuwste limited edtion van Rock Island.

Bier en Whisky Festival Assen

Vanuit het hele land reisden liefhebbers af om dit gezellige evenement bij te wonen. Bier en Whisky Festival Assen is dan ook een uniek evenement. Bij binnenkomst ontvingen bezoekers een proefglas om de uitgebreide selectie craft- en speciaalbieren, maar ook whisky te proeven.

Brouwers Muthert en Dramtime

De zaal werd als het ware in drie delen gescheiden; aan de linkerkant konden mensen genieten van de beste whisky's, gepresenteerd door slijterij Frans Muthert en Dramtime.

Terwijl aan de rechterkant lokale en regionale brouwers een scala aan heerlijke ambachtelijke en speciale bieren aanboden om te proeven. Van pils tot stout, van IPA tot Weizen, van krachtige bieren tot alcoholarme varianten, alles was beschikbaar!

Whisky en bier op Bier en Whisky Festival Assen

Whisky en bier

De zaal werd als het ware in drie delen gescheiden, men kon linksom voor de mooiste whisky’s welke werden gepresenteerd door slijterij Frans Muthert en Dramtime, of rechtsom waar lokale en regionale brouwers lieten proeven van heerlijke diverse craft en speciaalbieren. Van pils tot stout, van IPA tot Weizener, van hooggradige bieren tot low- & no-alcohol, het was allemaal aanwezig!

Samen genieten

Eén van de dingen die dit festival zo uniek maakt is dat de ‘whiskykant’ en ‘bierkant’ werden gescheiden door een groot terras met tafels, stoelen en bankjes, waar men samen kon komen om met vrienden en gelijkgezinden te genieten van hun whisky en bier in combinatie met allerlei lekkere hapjes. Ondertussen verhoogde een ‘one-manband’ de sfeer op muzikale wijze.

Slijterij Frans Muthert

Het overgrote deel van de whiskykant werd verzorgd door Slijterij Frans Muthert, die daar met een breed assortiment Schotse, Ierse en wereldwhisky stonden. Van Glen Scotia tot Tamdhu & Smokehead en alles daartussenin.

Douglas Laing Emporium Store

Natuurlijk mocht een selectie onafhankelijke bottelaars niet ontbreken! Slijterij Frans Muthert, één van de drie Douglas Laing Emporium Stores in Nederland, nodigde Sales Ambassador Valentijn Klop van Douglas Laing & Co uit om het team te versterken tijdens het festival. Hij liet bezoekers kennismaken met een breed assortiment bottelingen van Douglas Laing en gaf uitleg over deze onafhankelijke bottelaar.

Rock Island The Year Of The Dragon

Rock Island The Year Of The Dragon

De meest populaire whisky op de stand? Dat was natuurlijk de nieuwste limited edition van Rock Island; The Year Of The Dragon! Voor deze bijzondere uitgave heeft Rock Island een finish ondergaan in “heavily charred crocodile casks”.

Dit zijn vaten die van binnen sterk uitgebrand zijn, waardoor ze er uitzien als de huid van een krokodil. De whisky maakt hierdoor – tijdens het rijpen - veel contact met het hout en dat geeft extra tonen van vanille en tropisch fruit, maar ook de smaak en geur van houtrook.

Dit geeft het van nature ziltige en maritieme karakter van Rock Island extra kracht. Deze whisky is gebotteld ter ere van het Chinese nieuwjaar – het jaar van de houten draak – dat op zaterdag 10 februari 2024 van start ging.

Stills & Barrels | Onafhankelijke bottelaars

Meer weten over onafhankelijke bottelaars? Kijk dan deze aflevering van Stills & Barrels met brand ambassadeur craft spirits Ronald Anneveldt en Valentijn Klop.

Bedankt

De Monnik Dranken en Valentijn Klop willen Aeilke en Tom-Roderick Muthert en uiteraard de organisatie van Bier en Whisky Festival Assen bedanken voor de uitnodiging om deel te nemen aan deze editie van Bier en Whisky Festival Assen!

Valentijn
Wilt u meer informatie over de whisky's van Douglas Laing? Neem dan contact op met Valentijn Klop.
Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Elke whisky in de serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malts goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts-serie is een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Exceptional Single Casks van Douglas Laing

Exceptional Single Casks

De Old Particular serie van Douglas Laing is een verzameling van bijzondere single cask bottelingen van Schotse single malt whisky's. De serie staat bekend om zijn hoge kwaliteit en exclusiviteit. Elke botteling wordt gepresenteerd in een individuele doos en voorzien van gedetailleerde informatie over het vat en de whisky zelf.

Old Particular serie

De Old Particular serie is een belangrijk onderdeel van de Exceptional Single Casks van Douglas Laing en wordt gewaardeerd door whiskyverzamelaars en -liefhebbers over de hele wereld.

Lees meer over de Exceptional Single Casks van Douglas Laing.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top