Door naar content

Valentijnsdag Masterclass Douglas Laing met…. Valentijn!

22 februari 2024

Op woensdagavond 14 februari 2024 vond er bij Slijterij Frans Muthert in het Groningse Musselkanaal een heuse 'Valentijnsdag met Valentijn Masterclass' plaats. Daarbij stonden de whisky’s van de onafhankelijke Schotse whiskybottelaar Douglas Laing centraal.

Zo’n 20 gasten konden tijdens deze masterclass in een intieme setting proeven van de whisky’s van Douglas Laing. Zij werden daarbij begeleid door Valentijn Klop, Sales Ambassador van Douglas Laing bij De Monnik Dranken.

Douglas Laing staat bekend als een ‘eigenwijze’ bottelaar die graag van de gebaande paden afwijkt. Valentijn beaamt dit door regelmatig te zeggen; “eigenwijs is óók wijs”.

Horse’s Neck bij binnenkomst

En om die reden werden de gasten van de masterclass bij binnenkomst getrakteerd op een Horse’s Neck. Dit is een cocktail op basis van The Epicurean Lowland Blended Malt whisky, Franklin & Sons Ginger Ale, bitters en citroen. Een heerlijke frisse mix, die ook de klassiek georiënteerde whiskyliefhebber kan bekoren!

Franklin & Sons

“Whisky en ginger ale is een bekende combinatie”, vertelt Valentijn. Hij vervolgt: "De keuze voor Franklin & Sons is niet zomaar. Franklin & Sons Ginger Ale bevat namelijk minder suikers dan de meeste andere premium mixers en bovendien méér koolzuur.

Daardoor blijft de mix bruisender en dat zorgt voor een extra frisse smaaksensatie! Een paar druppels bitters en wat citroen en je cocktail is klaar!"

Bijzondere combinatie whisky’s

Na de Horse’s Neck werd er begonnen aan de 'gewone' whisky’s. Nou ja gewoon...

De line-up was een behoorlijke bijzondere combinatie bottelingen van Timorous Beastie Highland Blended malt uit het kernassortiment tot aan enkele zéér exclusieve bottelingen, waar slechts 60 flessen van in Nederland zijn!

Old Particular Scallywag 15YO Speyside’s Finest 75th Anniversary

De nieuwste Old Particular werd onder de aandacht gebracht. Dit is een speciale editie die de reeks limited editions ter ere van het 75-jarige jubileum van Douglas Laing afsluit.

Het gaat hierbij om de Old Particular Scallywag 15YO Speyside’s Finest 75th Anniversary. Een waanzinnig mooie 15 jaar oude whisky - waarvan de distilleerderij geheimgehouden wordt - die de volle 15 jaar op één enkel sherryvat heeft gerijpt.

Rokerige limited editions

Liefhebbers van rokerige whisky's genoten volop van twee speciale limited editions. Eerst proefden ze de Rock Island Year of the Dragon, een exclusieve botteling ter ere van het Chinese Nieuwjaar. Daarna sloten ze af met de Old Particular Bunnahabhain 18YO, een unieke single cask single malt die 18 jaar lang in één enkel sherryvat heeft gerijpt, exclusief gebotteld voor de Douglas Laing Emporium Stores.

Rijke geschiedenis Douglas Laing

Valentijn vertelde tussen het proeven door over de rijke geschiedenis van familiebedrijf Douglas Laing dat sinds februari geleid wordt door Cara Laing. Cara is de dochter van Fred Laing Jr. en kleindochter van Fred Laing Sr. Daarmee staat de derde generatie aan het roer bij dit prachtige familiebedrijf.

Er werd genoten van de mooie whisky’s en de begeleidende verhalen. Na afloop kreeg iedereen een klein presentje mee naar huis; het was niet voor niets Valentijnsdag!

Bedankt

Valentijn en de Monnik Dranken willen Tom-Roderick en het team Muthert bedanken voor deze leuke en gezellige avond!

Valentijn
Wilt u meer informatie over de whisky's van Douglas Laing? Neem dan contact op met Valentijn Klop.
Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Elke whisky in de serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malts goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts-serie is een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Exceptional Single Casks van Douglas Laing

Exceptional Single Casks

De Old Particular serie van Douglas Laing is een verzameling van bijzondere single cask bottelingen van Schotse single malt whisky's. De serie staat bekend om zijn hoge kwaliteit en exclusiviteit. Elke botteling wordt gepresenteerd in een individuele doos en voorzien van gedetailleerde informatie over het vat en de whisky zelf.

Old Particular serie

De Old Particular serie is een belangrijk onderdeel van de Exceptional Single Casks van Douglas Laing en wordt gewaardeerd door whiskyverzamelaars en -liefhebbers over de hele wereld.

Lees meer over de Exceptional Single Casks van Douglas Laing.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top