Door naar content

Veensch Whiskyfestival, een nieuwe traditie in Veenendaal

02 februari 2024

Op vrijdagavond 26 januari 2024 verzamelde een groep van 150 whiskyliefhebbers zich in Downtown Veenendaal voor de primeur van het Veensch Whiskyfestival. Een initiatief van Jos van Garderen, eigenaar van Slijterij het Plein, dat de lokale professionals en whiskyfans samenbracht voor een gezellige avond vol smaakvolle ontmoetingen.

Lokaal tintje

Downtown Veenendaal - gehuisvest in een voormalige kerk - bood de perfecte setting voor dit festival. Het evenement kreeg een lokaal tintje door de samenwerking van Slijterij het Plein met The Whisky Brothers.

Een deel van de opbrengst ging bovendien naar Huiswerkbegeleiding voor jongeren in Veenendaal, waardoor het festival niet alleen een genot was voor de smaakpapillen, maar ook bijdroeg aan de lokale gemeenschap.

Met meer dan 150 verschillende whisky’s van diverse importeurs uit de whiskywereld was het voor de Veensche whiskyliefhebbers een onvergetelijke avond.

Arjan Hartkamp met Loch Lomond en Glen Scotia op Veensch whiskyfestival 2024 in Veenendaal

Enthousiast

Dat begon al gelijk bij binnenkomst. Wanneer de gasten de jassen hadden opgeborgen bij de gaderobe zag men bij het betreden van de voormalige kerk als eerste het vrolijke en enthousiaste hoofd van onze brandambassador Arjan Hartkamp.

Loch Lomond en Glen Scotia

Hij voorzag de bezoekers van een eerste glas whisky en vertelde daarbij vol passie over de distilleerderijen van Loch Lomond en Glen Scotia.

20 verschillende whisky’s

Met 20 verschillende whisky’s bood hij de aanwezige whiskyliefhebbers de kans om hun smaakpallet te verkennen en daarbij nieuwe, interessante whisky’s te ontdekken.

Kuiperij

Loch Lomond is – met 4 verschillende stills en 8 verschillende stijlen whisky – een interessant gespreksonderwerp. Arjan gaf bovendien - met zijn Ipad - een inkijkje in de eigen kuiperij van Loch Lomond. Hier worden whiskyvaten vervaardigd, zowel voor Loch Lomond zelf als voor de Glen Scotia distilleerderij in Campbeltown.

Favoriete whisky’s en muzikale gezelligheid tijdens Veensch Whiskyfestival

Favoriete whisky’s en muzikale gezelligheid

De meer dan 150 whiskyliefhebbers konden volop genieten in Downtown Veenendaal. Bij de stand van Arjan waren de Loch Lomond's Single Grain Mizunara, de 18-jarige Loch Lomond Single Malt en de speciale editie voor The Open de favorieten uit het assortiment van de Highland-distilleerderij. Bij Glen Scotia stonden de Rum Finish, Victoriana en de 18-jarige Single Malt Whisky hoog op het lijstje.

Seamus and The Horses

De avond werd verder opgeluisterd door de Ierse folkband Seamus and The Horses, wat zorgde voor een aangename en ontspannen sfeer.

Geslaagde primeur

Het succes van het Veensch Whiskyfestival kon niet worden bereikt zonder de toewijding van Jos van Garderen, Jacomijn van Garderen en The Whisky Brothers. Hun inzet en betrokkenheid werden terecht beloond met een geslaagde en gezellige primeur van het festival.

Bedankt

Langs deze weg willen wij de organisatie bedanken voor het organiseren van dit zeer geslaagde festival. Met een gezellige sfeer, smaakvolle whisky's en een goede dosis lokale betrokkenheid, belooft dit festival een vaste plek te veroveren in de harten van Veenendaalse whiskyliefhebbers.

Loch Lomond

Loch Lomond

Door het gebruik van geturfde en ongeturfde gerst en verschillende gistsoorten in combinatie met de verschillende distilleerketels kan men bij Loch Lomond 8 verschillende stijlen whisky produceren.

Snelst groeiend single malt whiskymerk

Loch Lomond behoort al jaren tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld.

Het jaar 2021 voerde het veelzijdige whiskymerk de top-25 snelst groeiende single malt whiskymerken met ruime voorsprong aan.

Lees meer over Loch Lomond Whiskies

Glen Scotia distilleerderij

Glen Scotia

Bij Glen Scotia produceert men al sinds 1832 de kenmerkende kruidige en maritieme Campbeltown whisky’s. In 2008 werd onder leiding van Iain McAlister een nieuwe weg ingeslagen.

Dit betaalde zich uit in 2021 toen de distilleerderij werd uitgeroepen tot Scottish Whisky Distillery of the Year en de Glen Scotia 25 YO werd bekroond tot 'best single malt whisky in the world'.

Deze prestatie markeert een opmerkelijke wederopstanding van Campbeltown als vooraanstaande whiskyregio. De toewijding en vastberadenheid van het team inspireren anderen om het stadje opnieuw in de schijnwerpers te zetten.

Lees meer over Glen Scotia whisky uit Campbeltown

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top