Door naar content

Hellyers Road vernieuwd core-range met drie indrukwekkende single malt whisky’s

15 juli 2024

Hellyers Road heeft het volledige assortiment vernieuwd. In Nederland komen met Aurora Australis, Double Cask en The Journeyman 3 nieuwe releases beschikbaar. Deze nieuwe core-range staat geheel in het teken van Tasmaanse bergen, zuivere lucht, groene natuur en de felle zon.

Hellyers Road Distillery

Het verhaal van Hellyers Road begint in de buurt van het stadje Burnie in Tasmanië. Daar werd de distilleerderij in 1999 opgericht door een groep melkveehouders.
De distilleerderij is vernoemd naar Henry Hellyer, een ontdekkingsreiziger die rond 1827 het noordwesten van Tasmanië in kaart bracht. Dit werd een heuse ontdekkingsreis vol met uitdagingen vanwege het wilde en ruige landschap.

Sinds 1999

Sinds 1999 brengen de oprichters van de distilleerderij dezelfde vastberadenheid en toewijding als Henry Hellyer, maar dan op het gebied van distilleren. Elke druppel whisky wordt volledig gedistilleerd en gerijpt door de experts van Hellyers Road.

Dit stelt de vakmensen in staat om een kenmerkende 'Hellyers Road' whisky te creëren. De lagering en alle bijkomende processen zijn nauwkeurig afgestemd op het Tasmaanse klimaat.

Dankzij hun vakmanschap en de unieke kenmerken van de Tasmaanse omgeving, heeft Hellyers Road internationale erkenning gekregen en blijven de whisky’s geliefd bij whiskykenners over de hele wereld.

Hellyers Road Aurora Australis

Hellyers Road Aurora Australis

Hoewel we in Nederland vooral bekend zijn met het noorderlicht (Aurora Borealis), biedt de zuidelijke wildernis van Tasmanië een unieke kans om de Aurora Australis (zuiderlicht) te zien.

Dit natuurlijke fenomeen schildert de nachtelijke hemel met prachtige kleuren, vergelijkbaar met zijn noordelijke tegenhanger.

De whisky is volledig gerijpt in Amerikaanse ex-bourbonvaten en eert met zijn sprankelende helderheid het zuiderlicht (Aurora Australis). Delicate smaken van butterscotch en zandkoekjes worden versterkt door frisse aroma's van vers weidegras, dennen en rozijnen.

Proefnotities
  • Neus; vers weidegras en tropische zoete tonen van meloen en rozijnen gevolgd door hints van limoenmarmelade en eikenhout.
  • Smaak; subtiele tonen van butterscotch en zandkoekjes aangevuld met verwarmende aardse en houtachtige ondertonen.
  • Afdronk; zacht en soepel met koekjesachtige nuances en op de achtergrond smeulende sintels.
Hellyers Road Double Cask

Hellyers Road Double Cask

Deze single malt whisky heeft eerst vijf jaar gerijpt in Amerikaanse ex-bourbonvaten.

Daarna heeft de whisky nog enkele jaren doorgebracht in Franse eikenhouten wijnvaten. Door deze dubbele rijping in twee verschillende vatsoorten heeft de whisky de toepasselijke naam 'Double Cask' gekregen. Deze hoogwaardige expressie toont zowel de distillatie- als de rijpingsvaardigheden van Hellyers Road.

Het resultaat is een complexe whisky met rijke en gelaagde smaken die zowel nieuwkomers als ervaren whiskyliefhebbers weten te bekoren. Deze unieke combinatie van vattypen geeft de whisky een bijzondere balans tussen zoetheid en kruidigheid.

Proefnotities
  • Neus; fruit met sinaasappels en blauwe bessen gevolgd door een vleugje zoete honing en witte specerijen.
  • Smaak; gekonfijte sinaasappels en kersen aangevuld met gestoofde rozijnen kruidnagel, kaneel en gember.
  • Afdronk; lang en zacht met wilde bessen en kruidnagel.
Hellyers Road The Journeyman

Hellyers Road The Journeyman

De Journeyman single malt whisky dankt zijn naam aan de vaklieden uit de middeleeuwen die van stad naar stad reisden om hun kennis en vaardigheden te delen.

Deze filosofie weerspiegelt de aanpak van Hellyers Road, waar getalenteerde distilleerders en wetenschappers van over de hele wereld naar Tasmanië komen om hun expertise toe te passen bij het maken van hoogwaardige whisky.

Deze whisky weerspiegelt de rijke bron van nieuwe vaardigheden, gevormd door de hedendaagse ‘Journeymen’. De whisky rijpt eerst 12 jaar in ex-bourbonvaten en vervolgt daarna zijn reis met een 5-jarige rijping in ex-portvaten.

Fantastische Tasmaanse single malt whisky

Dit rijpingsproces resulteert in een complex en verfijnd smaakprofiel. Ontdek het zelf en ervaar de vakmanschap die deze fantastische Tasmaanse single malt whisky biedt. Deze whisky is een ware representatie van de gedeelde kennis en passie van de internationale experts die bijdragen aan de productie bij Hellyers Road.

Proefnotities
  • Neus; groen theebladeren en honingzoete zwarte thee met een vleugje oranjebloesem.
  • Smaak; delicaat en complex, marmelade, aangebraden winterbessen, citrus en honing.
  • Afdronk; soepel en lang met aanhoudende een vleugje nootmuskaat en honing.
Trots van Tasmanië

Trots van Tasmanië

De herkomst van de whisky staat centraal bij deze drie nieuwe expressies. Op de flessen prijkt trots het gebied 'North West Tasmania'. Hellyers Road is het eerste whiskymerk ter wereld dat het ‘Tasmanian’ embleem draagt.

Dit embleem wordt uitgegeven door een onafhankelijke organisatie en wordt toegekend aan merken die Tasmanië met enorme passie vertegenwoordigen.

Dit keurmerk benadrukt de authentieke kwaliteit en oorsprong van de whisky, en draagt bij aan de reputatie van Tasmanië als een gerenommeerde producent van uitzonderlijke whisky's.

Hellyers Road zet hiermee een nieuwe standaard in de industrie en viert de rijke traditie van de regio.

Bestelinformatie

De nieuwe core-range van Hellyers Road is op voorraad en vrij bestelbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de verkoop buitendienst van De Monnik Dranken.

109696 HELLYERS ROAD Single Malt Whisky Aurora Australis 0,70 ltr
109697 HELLYERS ROAD Single Malt Whisky Double Cask 0,70 ltr
109699 HELLYERS ROAD Single Malt Whisky The Journeyman 0,70 ltr
Laatste flessen verouderde branding

Er zijn nog een paar flessen beschikbaar van de onderstaande whiskyexpressies met verouderde verpakkingen. Deze zijn echte verzamelobjecten, want ze zullen niet meer in de oude stijl geproduceerd worden. Wees er snel bij, want OP=OP!

106706 HELLYERS ROAD American Oak Single Cask 14YO 2007 0,70 ltr
106707 HELLYERS ROAD American Oak Single Cask 19YO 2003 0,70 ltr
106708 HELLYERS ROAD Peated Single Cask 18YO 2004 0,70 ltr
106709 HELLYERS ROAD Peated Single Cask 18YO 2005 0,70 ltr
109695 HELLYERS ROAD Twin Oak 0,70 ltr

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top