Door naar content

Quinta de Chocapalha bezocht door Commerciële Club Twente

03 juli 2024

Op maandag 24 juni 2024 heeft de Commerciële Club Twente een bezoek gebracht aan Quinta de Chocapalha, een gerenommeerde wijnboerderij gelegen in de schilderachtige regio van Estremadura, Portugal. De dag stond in het teken van netwerken, leren over de wijnproductie en het genieten van de prachtige omgeving en wijnen die de quinta te bieden heeft.

Aankomst en welkomstwoord

De leden van de Commerciële Club Twente arriveerden in de ochtend bij Quinta de Chocapalha, waar ze hartelijk werden verwelkomd door de eigenaresse, Alice Tavares da Silva en haar dochter Andrea. De ontvangst vond plaats in de historische wijnboerderij, die omgeven is door uitgestrekte wijngaarden en adembenemende landschappen.

Rondleiding door de wijngaarden

Na het welkomstwoord werden de leden uitgenodigd voor een rondleiding door de wijngaarden. Alice gaf een uitgebreide uitleg over de verschillende druivensoorten die worden verbouwd op Quinta de Chocapalha, zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz en Arinto. Er werd ingegaan op de duurzame landbouwmethoden die worden toegepast om de kwaliteit van de druiven en de wijn te waarborgen.

Bezoek aan de wijnmakerij

De rondleiding vervolgde in de wijnmakerij, waar de leden een kijkje kregen in het productieproces van wijn. Van het persen van de druiven tot het fermentatieproces en het rijpen in eikenhouten vaten, elk aspect werd uitvoerig besproken.

Wijnproeverij

Na de rondleiding was het tijd voor een proeverij van de verschillende wijnen die Quinta de Chocapalha te bieden heeft. Onder leiding van Alice & Andrea proefden de leden een selectie van witte, rode en rosé wijnen. Bij elke wijn werd een toelichting gegeven op de smaakprofielen, de gebruikte druivensoorten en de beste voedselcombinaties.

Netwerklunch

De ochtendactiviteiten werden afgesloten met een uitgebreide netwerklunch in de sfeervolle wijnboerderij. Er werd een selectie van lokale gerechten geserveerd, perfect afgestemd op de wijnen van Quinta de Chocapalha. Na de lunch vertrok het gezelschap richting vliegveld om huiswaarts te keren.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top