Door naar content
CH BY CHOCAPALHA White

Over deze wijn

De CH by Chocapalha White is gemaakt van 100% Arinto. De wijngaarden bestaan uit een klei en kaltrijke bodem. De leeftijd van de wijnstokken is circa 25 jaar. Na de oogst ondergaan de druiven een fermentatie proces van 21 dagen in Frans eiken vaten. Na dit proces blijft de wijn nog 9 maanden op vat en wordt er met enige regelmaat batonnage toegepast. De wijn is zeer elegant en verfijnd, met tonen van citrus en mineralen. De zuren zijn mooi verweven met de textuur van de wijn en bevat een lang aanhoudende aangename afdronk. Een wijn met een bewaarpotentieel.

Over het wijnhuis Quinta de Chocapalha

Quinta de Chocapalha mag met recht een familiebedrijf genoemd worden. In de jaren '80 kochten Alice, een Zwitserse, en haar man Paulo Tavares da Silva het bedrijf, en investeerden fors in wijngaarden en winery. Zij leiden het bedrijf nog steeds en ook hun dochters zijn actief binnen Quinta de Chocapalha. Andrea Tavares is exportmanager en haar zus Sandra Tavares is één van Portugals meest talentvolle wijnmaaksters. Ook een aantal andere Portugese wijnhuizen voorziet zij van haar expertise.

De 45ha wijngaarden zijn gesitueerd vlak boven Lissabon en vallen onder de DO Vinho Regional Lisboa. Reeds in de 16e eeuw werd er lovend over de uitstekende wijngaarden bericht. De wijngaarden zijn beplant met internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc maar ook typisch Portugese rassen zoals de Arinto, Verdelho, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca en Castelão. Onlangs werd er een compleet nieuwe kelder in gebruik genomen waardoor Quinta de Chocapalha klaar is voor de toekomst.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Portugal Druiven Arinto Jaargang 2019 Serveertemperatuur 10 °C Houtlagering Frans eiken Groep Wijnen Gerechten Diverse vissoorten, zeevruchten, gerechten met wit vlees.
Wijnhuis Quinta de Chocapalha Appellation Vinho Regional Lisboa Alcohol 12.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top