Door naar content
QUINTA DE CHOCAPALHA Castelao

Over deze wijn

De druiven zijn deels ontsteeld en begonnen hun vergisting 12 uur lang bij lage temperatuur. Daarna heeft de alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks plaats gevonden waarbij de temperatuur niet hoger opliep dan 26 graden celcius. De daaropvolgende malolactische gisting gebeurde in grote houten foeders gedurende 14 maanden voor 50% van de oogst. De andere helft rijpte in betonnen vaten. Dit alles resulteert in deze fruitige, elegante en soepele wijn met fluwelen tannines en lange afdronk.

Over het wijnhuis Quinta de Chocapalha

Quinta de Chocapalha mag met recht een familiebedrijf genoemd worden. In de jaren '80 kochten Alice, een Zwitserse, en haar man Paulo Tavares da Silva het bedrijf, en investeerden fors in wijngaarden en winery. Zij leiden het bedrijf nog steeds en ook hun dochters zijn actief binnen Quinta de Chocapalha. Andrea Tavares is exportmanager en haar zus Sandra Tavares is één van Portugals meest talentvolle wijnmaaksters. Ook een aantal andere Portugese wijnhuizen voorziet zij van haar expertise.

De 45ha wijngaarden zijn gesitueerd vlak boven Lissabon en vallen onder de DO Vinho Regional Lisboa. Reeds in de 16e eeuw werd er lovend over de uitstekende wijngaarden bericht. De wijngaarden zijn beplant met internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc maar ook typisch Portugese rassen zoals de Arinto, Verdelho, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca en Castelão. Onlangs werd er een compleet nieuwe kelder in gebruik genomen waardoor Quinta de Chocapalha klaar is voor de toekomst.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Portugal Druiven Castelão Jaargang 2020 Serveertemperatuur 14 °C Houtlagering 14 maand Frans eiken Groep Wijnen Gerechten Varkensvlees, kalfsvlees en pasta's.
Wijnhuis Quinta de Chocapalha Appellation Vinho Regional Lisboa Alcohol 14.0 Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top