Door naar content

The Whistler 21 YO Madeira Justino’s Collaboration

10 juni 2024

Bij de Boann Distillery in Ierland worden tijd, muziek en de natuur als inspiratiebronnen gebruikt. Dit geldt ook voor de Madeira Justino’s Collaboration, waar de zon en de maan centraal staan. Voor deze unieke uitgave hebben de vakmensen van de Boann Distillery samengewerkt met Justino's Madeira Wines uit Portugal.

De set bevat twee speciale bottelingen die Ierse single malt whiskey en Portugese Madeira-wijn combineren. Het 'collaboration'-project van The Whistler begon met een 20 jaar oude Ierse whiskey.

Peter Cooney van de Boann Distillery nam contact op met verschillende Madeira-wijnproducenten om deel te nemen aan een gezamenlijke botteling. Uiteindelijk werd Justino’s Madeira uit Santa Cruz, Portugal, als partner gekozen.


The Whistler 21 YO Madeira Malvasia Finish

Deze speciale editie symboliseert het verstrijken van de tijd, waarbij de whiskey de zon en de Madeira de maan vertegenwoordigt. De whiskey heeft minimaal 20 jaar gerijpt in bourbonvaten en vervolgens nog eens 18 maanden in twee unieke vaten die eerder Justino's Madeira Malvasia bevatten.

Zoals gebruikelijk bij The Whistler, zit de verpakking vol bijzondere details die een verhaal vertellen. Zo wordt er subtiel verwezen naar de meer dan 7.665 zonsopgangen en zonsondergangen die de whiskey heeft meegemaakt op de achterkant van het label.

The Whistler 21 YO Madeira Malvasia Finish

Proefnotities

Neus

Levendig en intrigerend, met tonen van hazelnoot en karamel, gevolgd door verleidelijke aroma's van appelbloesem en vanille, met een vleugje verse kruiden op de achtergrond.

Smaak

Een rijk mondgevoel, met gekruide peper bij binnenkomst, gevolgd door verrukkelijke perziken en room, ondersteund door tonen van hartige umami.

Afdronk

Een lange, stevige afdronk met unieke en frisse minerale tonen, die de kenmerken van het vulkanische eiland Madeira benadrukken.

Justino’s 20 YO Madeira Malvasia

Deze Madeira, gehuld in een donkere verpakking, vertelt het verhaal van de maan. De prachtige Madeira heeft maar liefst 260 maanomlopen gerijpt.

Hiervoor zijn 20 jaar oude Malvasia Madeira-vaten geselecteerd, afkomstig uit voormalige cognacvaten van 350 liter, gemaakt van Quercus Robur (Frans eikenhout). De Madeira, afkomstig van de Malvasia São Jorge-druif die in 1999 geplukt is, heeft gerijpt volgens de ‘Canteiro’-methode.

De flessen worden gepresenteerd in een luxe houten kist, met een uitneembaar boekje dat het verhaal van de verstrijkende tijd vertelt.

Justino’s 20 YO Madeira Malvasia

Proefnotities

Neus

Elegante en complexe aroma’s van tabak, sinaasappelschil, rozijnen en dennen.

Smaak

Tonen van zwarte peper, karamel, toffee en theebladeren, met een goede zuurgraad die mooi in balans is met een aangenaam suikergehalte.

Afdronk

Mediumzoet met een lange en interessante zoute afdronk.

Bestelinformatie

De verkoop van de flessen verloopt exclusief via de buitendienst van De Monnik Dranken. De flessen zijn niet afzonderlijk te bestellen. Bij interesse kunt u contact met hen opnemen.

108396 | THE WHISTLER 21YO Malvasia Madeira Finish + 20YO Malvasia Madeira 2x0,50 ltr              

The Whistler Irish Whiskey

Ierse whiskey

Meer over The Whistler

De Ierse whiskeyindustrie is al jaren bezig met een indrukwekkende revival. De kracht van innovatie en traditie spelen een belangrijke rol in deze comeback.

Nieuwe generatie

Patrick en Marie Cooney van The Boann Distillery (waar The Whistler wordt gemaakt) behoren tot een nieuwe generatie distilleerders die hard bezig is om de Ierse whiskey weer een rol van betekenis te laten spelen in de wereld van whisky!

Lees meer over The Whistler en de Ierse whiskey in het algemeen.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top