Door naar content

920 glazen whisky bij Theater-Tasting Fort Sint Gertrudis

13 maart 2024

Op zondagmiddag 3 maart 2024 organiseerden René en Petra Quist van ùw topSlijter Quist in Geertruidenberg een Theater-Tasting met de whisky’s van Loch Lomond en Glen Sotia in combinatie met enkele heerlijke bijpassende gerechtjes.

Fort Sint Gertrudis

Geertruidenberg is een charmant vestingstadje aan de rand van de Biesbosch. De slijterij van René en Petra ligt binnen de oude vestingwallen en achter de winkel ligt Fort Sint Gertrudis. Dit monumentale pand uit 1776 was vroeger een wapenarsenaal en doet nu dienst als een unieke evenementenlocatie.

4 uur durende show

In deze fantastische setting genoten 115 enthousiaste whiskyliefhebbers van een 4 uur durende show die bestond uit 110 foto’s, 4 filmpjes en 8 heerlijke whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia. Alan Reid van Loch Lomond Whiskies en Arjan Hartkamp van De Monnik Dranken voorzagen de foto’s, filmpjes en whisky’s van deskundig commentaar.

920 glazen whisky

Om klokslag half 2 openden de deuren van het Fort zich en werden de gasten welkom geheten door René en Petra. Men kon plaats nemen aan één van de tafels waar in totaal 920 glazen op klaarstonden.

Theater Tasting met de whisky’s van Loch Lomond en Glen Sotia | ùw topSlijter Quist in Geertruidenberg

Theater-Tasting

Vanaf de tafels hadden de gasten goed zicht op het fraai aangeklede podium met banners en flessen. Op het podium stond een tafel met 5 stoelen waar een aantal gasten later op de middag werd uitgenodigd om de Glen Scotia 18 YO te proeven.

Na de introductie van René Quist gingen Alan Reid en Arjan Hartkamp van start met de theater-tasting, ze namen de bezoekers mee in de wondere wereld van whisky.

Alan vertelde allereerst over zijn werkzaamheden voor Loch Lomond Whiskies. Aansluitend vertelde Arjan over de productieprocessen en de 4 verschillende distilleerketels (en de vele stijlen whisky die hiermee gemaakt kunnen worden) die Loch Lomond tot een unieke distilleerderij maken.

8 whisky's met bijpassende gerechtjes

De tasting begon met 4 whisky’s van Loch Lomond en na de pauze kwamen de whisky’s van Glen Scotia aan bod. Bij elke whisky die men kon proeven werden bijpassende gerechtjes geserveerd.

Loch Lomond Steam & Fire

Stoombroodje met licht pikante pulled pork

Loch Lomond 12 Years Old Single Malt

Crostini met parmaham en vijg

Loch Lomond 18 Years Old Single Malt

Wrap met carpaccio

Loch Lomond Inchmoan Smoky

Gerookte zalm op een toastje met creme fraiche en bieslook

Glen Scotia Double Cask Rum Finish

Pure chocolade met rozijnen en hazelnoot

Glen Scotia Double Cask Single Malt

Bitterbal van oesterzwam met rode bietenmayonaise

Glen Scotia 15 Years Old Single Malt

Rundergehaktballetje met truffelsaus en fijne knolselderij

Glen Scotia Victoriana 54,2%

Stukje oude kaas met walnoten en notenbrood

 

Sfeerbeeld van Theater Tasting met de whisky’s van Loch Lomond en Glen Sotia | ùw topSlijter Quist in Geertruidenberg

Slàinte

Aan het begin van de middag – bij binnenkomst – ontvingen de gasten een proefformulier met een nummer.

Tijdens het proeven van de whisky’s van Glen Scotia mochten - aan de hand van deze nummers - 5 mensen het podium opkomen voor een glas Glen Scotia 18 YO.

De middag werd afgesloten met de woorden slàinte, wat door het publiek luidkeels werd beantwoord.

Meet and greet

Daarmee kwam er een einde aan deze smaakvolle theater-tasting, waarbij er na afloop nog even tijd was voor een ‘meet and greet’ met Alan Reid.

Bedankt

Langs deze weg willen wij René, Petra, Tom en Tess Quist van ùw topSlijter Quist, Alan Reid van Loch Lomond Whiskies hartelijk bedanken voor deze zeer geslaagde middag. Daarnaast willen wij een dikke pluim uitdelen aan het personeel van Fort Sint Gertrudis voor alle goede zorgen en de perfecte timing tijdens deze theater-tasting.

Loch Lomond

Loch Lomond

Door het gebruik van geturfde en ongeturfde gerst en verschillende gistsoorten in combinatie met de verschillende distilleerketels kan men bij Loch Lomond 8 verschillende stijlen whisky produceren.

Snelst groeiend single malt whiskymerk

Loch Lomond behoort al jaren tot de snelst groeiende single malt whiskymerken ter wereld.

Het jaar 2021 voerde het veelzijdige whiskymerk de top-25 snelst groeiende single malt whiskymerken met ruime voorsprong aan.

Lees meer over Loch Lomond Whiskies

Glen Scotia distilleerderij

Glen Scotia

Bij Glen Scotia produceert men al sinds 1832 de kenmerkende kruidige en maritieme Campbeltown whisky’s. In 2008 werd onder leiding van Iain McAlister een nieuwe weg ingeslagen.

Dit betaalde zich uit in 2021 toen de distilleerderij werd uitgeroepen tot Scottish Whisky Distillery of the Year en de Glen Scotia 25 YO werd bekroond tot 'best single malt whisky in the world'.

Deze prestatie markeert een opmerkelijke wederopstanding van Campbeltown als vooraanstaande whiskyregio. De toewijding en vastberadenheid van het team inspireren anderen om het stadje opnieuw in de schijnwerpers te zetten.

Lees meer over Glen Scotia whisky uit Campbeltown

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top