Door naar content

Kavalan Single Cask Ex Bourbon 8 YO The Netherlands

25 maart 2024

De kenmerkende romige en tropische smaak waar Kavalan bekend om staat, komt prachtig tot uiting in de Kavalan Single Cask Ex Bourbon 8 YO The Netherlands. De subtiele tonen van vanille en kokos van het bourbonvat vullen het geheel perfect aan.

Exclusief voor de Nederlandse markt

Deze single cask botteling is exclusief voor de Nederlandse markt. Het is een prachtig juweel van een whisky, zoals we mogen verwachten van Kavalan.

Vatnummer B150723030A

Dit bourbonvat is – in samenspraak met de Master Blender bij Kavalan - speciaal geselecteerd voor de Nederlandse markt. De whisky heeft 8 jaar – onder tropische omstandigheden - op dit vat gerijpt en is vervolgens op een vatsterkte van 51,6% gebotteld. In totaal zijn er 161 flessen afgevuld, waarbij de whisky vanzelfsprekend zijn natuurlijke kleur heeft behouden en er geen sprake is van koude filtratie.

Zuiverheid ten top

De whisky’s van het Taiwanese Kavalan staan bekend om de romige smaak die ze met zich meebrengen. Eén van de redenen hiervoor is het gebruikte water dat voortkomt uit de zuivere bronnen van de omliggende bergen van de distilleerderij. Een perfecte basis voor deze heerlijke whisky.

Fruitig karakter

Taiwan heeft een subtropisch klimaat, waar hitte en een hoge luchtvochtigheid gepaard gaan met wind vanaf de zee en bergen. Hierdoor ontstaat er naast de kenmerken van het bourbonvat, met voornamelijk tonen van vanille en kokos, een karakter van tropisch fruit.

Proefnotities Kavalan Single Cask Ex Bourbon 8 YO The Netherlands

Kavalan Single Cask Ex Bourbon 8 YO The Netherlands

Proefnotities

Neus

Zuivere en zachte aroma’s van tropisch fruit, vanille en kokos.

Smaak

Complex en zijdezacht, een goede balans tussen de zoete en zachte vanille en tropische specerijen.

Afdronk

Lange en gebalanceerde afdronk met tonen van honing en karamel.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie van deze single cask botteling verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

106988 KAVALAN Single Cask ex Bourbon 8YO The Netherlands

De verwachting is dat wij vanaf week 15 kunnen uitleveren. De opbrengst van slechts 161 flessen uit het bourbonvat is beperkt, daarom kan er niet gegarandeerd worden dat iedereen de gewenste aantallen ontvangt.

Kavalan doorverwijspagina

Kavalan

Kavalan whisky's worden geprezen om hun hoge kwaliteit en complexe smaken sinds de oprichting in 2005.

Het gebruik van lokale grondstoffen en rijping onder de hete en vochtige omstandigheden van Taiwan versnelt het rijpingsproces en zorgt voor unieke smaken.

Het merk staat bekend om het gebruik van verschillende vaten en jaren, wat resulteert in een breed scala aan whisky's, van jong en fruitig tot oud en complex.

De reputatie van Kavalan berust op kwaliteit en innovatie, wat wereldwijd de aandacht trekt van whiskyliefhebbers.

Ontdek de exotische wereld van Kavalan Whisky

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top