Door naar content

Promotieweek met premium mixers van Franklin & Sons: creëren van meerwaarde

21 maart 2024

Onlangs bracht Dale Perry van Franklin & Sons een bezoek aan Nederland. Sinds september 2023 heeft De Monnik Dranken het exclusieve importeurschap verworven voor de hoogwaardige mixers uit Londen.

Dale's bezoek maakte deel uit van een groter streven om de Nederlandse horeca te overtuigen van de unieke meerwaarde die de premium mixers van Franklin & Sons bieden.

En waar bestaat die meerwaarde dan uit?

De premium mixers van Franklin & Sons brengen diverse voordelen met zich mee voor de Nederlandse horeca.

Allereerst biedt Franklin & Sons een hoogwaardige en authentieke smaakbeleving die uitstekend samengaat met premium sterke dranken, zoals whisky, gin, rum en andere gedistilleerde dranken die in Nederland steeds populairder worden. De mixers verrijken de totale drinkervaring voor gasten, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid en meer herhaalbezoeken.

Puur en natuurlijk

Alle mixers van Franklin & Sons bevatten alleen natuurlijke aroma's en extracten. Er komen geen conserveermiddelen, kleurstoffen of zoetstoffen aan te pas. Franklin & Sons staat er om bekend om altijd de hoogst mogelijke kwaliteit aan ingrediënten te ‘sourcen’. Daarnaast bevat het portfolio innovatieve smaken, zo is onlangs de smaak Pineapple & Almond Soda (304419) gelanceerd op de Nederlandse markt.

Franklin & Sons aantrekkelijk ontwerp bruisend en sprankelend van smaak
Aantrekkelijk ontwerp

De mixers van Franklin & Sons hebben een sterk visueel en esthetisch aantrekkelijk ontwerp, waardoor ze niet alleen een smaakvolle toevoeging zijn aan de drankjes, maar ook bijdragen aan de presentatie en het imago van de bar of het restaurant.

Dit kan helpen om de merkperceptie te versterken en gasten aan te trekken die op zoek zijn naar een premium ervaring.

De kwaliteit van Franklin & Sons wordt onderstreept door het gebruik van zwaarder glas voor de flesjes en sterke stalen doppen.

Deze zorgvuldige constructie is noodzakelijk vanwege de hogere CO2-inhoud van 8,3 gram per liter, in vergelijking met de 6 gram per liter van andere merken mixers.

Het hogere CO2-gehalte van 8,3 gram per liter in de mixers van Franklin & Sons biedt een voordeel doordat het zorgt voor een verhoogde bruis en sprankeling in de drankjes wanneer ze worden gemengd met sterke alcoholische dranken. Deze intense bruis verbetert de sensorische ervaring voor de consument, waardoor de drankjes levendiger en verfrissender aanvoelen.

Deze aspecten samen maken de premium mixers van Franklin & Sons een waardevolle aanvulling voor de Nederlandse horeca.

Samenwerking met Franklin & Sons

Floor Zanderink - Head of Brand Management Spirits bij De Monnik Dranken - over de samenwerking met Franklin & Sons:

"Het eerste halfjaar is voortvarend van start gegaan en heeft het al de nodige positieve reacties opgeleverd. De innovatieve smaken van Franklin & Sons vallen goed in de smaak bij een breed publiek. Het bezoek van Dale stond in het teken van het overbrengen van nóg meer kennis over de premium mixers uit Londen."

De promotieweek zag er als volgt uit:

Hilton

Bij aankomst in Amsterdam op dinsdag 20 februari 2024 heeft Dale Perry samen met Dirk Schram (accountmanager horeca West-Nederland) DoubleTree by Hilton bezocht. Daarnaast gingen ze bij meerdere high-end horecazaken langs, zoals bijvoorbeeld Luminair en Bar Twenty Seven.

Franklin & Sons Masterclass in Eindhoven

Masterclass in Eindhoven

De volgende dag werd koers gezet naar Zuid-Nederland. In het begin van de middag stond er namelijk een masterclass Franklin & Sons gepland in de Stigros in Eindhoven. Daan van Dijk (accountmanager horeca Zuid-Nederland) zorgde er samen met Dale voor dat alles in goede banen werd geleid.

Het personeel van cocktailbar Twist uit Eindhoven was goed vertegenwoordigd. Zij werken sinds een aantal maanden met de prachtige producten van Franklin & Sons.

De bar kan zich goed vinden in de hoge kwaliteit van het gehele Franklin & Sons assortiment en staat volledig achter de duurzame productie van de premium mixers. Ze zijn bijvoorbeeld erg enthousiast over de innovatieve smaken Rosemary & Black Olive en Elderflower & Cucumber.

World Bartender Day

Donderdag bezochten Dale en Dirk wederom een aantal cocktailbars in Amsterdam en ging hij samen met Karlijn Vink (Account Manager Slijterij & Wijnhandel) bij een aantal slijterijen langs.

Toeval of niet, deze donderdag - 24e februari - was het World Bartender Day. Franklin & Sons zet bartenders graag in het zonnetje. In het teken van deze dag hebben ze bartenders over de gehele wereld gevraagd naar hun ervaringen met hun premium mixers. Zo kwam ook de Nederlandse cocktailspecialist Max van Helvoirt aan het woord. Vind hier zijn visie over cocktails op het Instagram kanaal van Franklin & Sons.

Personeelstraining

Op de laatste dag van Dale zijn bezoek werd er een personeelstraining gehouden in de Monnikskap te Oldenzaal. De buitendienst van De Monnik Dranken kreeg, naast alle ins-and-outs over het merk, ook de mogelijkheid om interessante smaakcombinaties uit te proberen en vragen te stellen. Hier werd dan ook volop gebruik van gemaakt.

De volgende heerlijke mixers werden samengesteld.

Mixer 1

Edinburgh Gin Seaside
Franklin & Sons Rosemary & Black Olive Tonic
Gegarneerd met verse tijm.

Mixer 2

Filliers Barrel Aged Genever 0 YO Young & Pure
Franklin & Sons Elderflower & Cucumber Tonic
Gegarneerd met frisse munt.

Mixer 3

Corazon Tequila Blanco 40%
Franklin & Sons Pink Grapefruit Soda
Gegarneerd met grapefruit slides.

Mixer 4

Hampden Estate Pure Jamaican Rum 46%
Franklin & Sons Brewed Ginger Beer
Gegarneerd met limoenschijfjes.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Dale Perry graag bedanken voor zijn komst en geweldige masterclasses. Nederland is weer een stukje wijzer geworden als het gaat over de premium mixers van Franklin & Sons!

Franklin & Sons premium mixers

Franklin & Sons

Ontdek de verfijnde smaken van Franklin & Sons Premium Mixers, perfect voor horeca en cocktail liefhebbers. De mixers zijn zorgvuldig samengesteld met natuurlijke ingrediënten en bieden een subtiel evenwicht tussen smaken. Van klassieke recepten tot moderne twists, elke slok biedt een unieke en verrassende ervaring.

Of het nu voor professionele mixologists is of voor mensen die thuis van een drankje willen genieten, Franklin & Sons Premium Mixers tillen elke cocktail naar een hoger niveau. Ontdek de perfecte metgezel voor favoriete dranken en geniet van een ongeëvenaarde smaakervaring.

Lees meer over de premium mixers van Franklin & Sons

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top