Door naar content

Kavalan ambassadeur David Chen bezocht Nederland voor 3 masterclasses en een podcast

23 mei 2024

In de week van maandag 13 mei t/m vrijdag 17 mei 2024 bracht Kavalan-ambassadeur David Chen een bezoek aan Nederland. Hij bezocht diverse slijterijen en hield drie masterclasses; in Amsterdam, Sint-Oedenrode en in Borne.

Succesverhaal

De Taiwanese whisky’s van de Kavalan Distillery zijn één van de grootste succesverhalen in de wereld van whisky. De distilleerderij werd geopend in 2005, won sindsdien een karrevracht aan prijzen op internationale spirit competities en is wereldwijd verkrijgbaar. Kavalan behoort samen met bijvoorbeeld Amrut uit India tot de pioniers onder de niet-traditionele whiskylanden.

David Chen

Ook in Nederland behoren de whisky’s van Kavalan bij een groot aantal slijterijen (en ook horecazaken) tot het assortiment. Met enige regelmaat brengen Kellie Du en Sandra Tsai een bezoek aan Nederland, bijvoorbeeld tijdens het International Whisky Festival in Den Haag.

Dit keer kwam David Chen overgevlogen om een aantal slijters te bezoeken, een drietal masterclasses te verzorgen en een podcast met Dennis Hendriks & Jan Iedema.

Masterclasses

David Chen verzorgde masterclasses bij Belly of the Beast in Amsterdam, Drankenhandel van Boxmeer in Sint-Oedenrode en Slijterij Wijnkoperij De Barrique in Borne.

Line-up:

Kavalan Distillery Select No.1
Kavalan Distillery Select No.2
Kavalan Classic Single Malt Whisky
Kavalan Concertmaster Port Cask Finish
Kavalan Triple Sherry Cask
Kavalan ex-Bourbon Oak

Belly of the Beast

Op maandagmiddag organiseerde Timo Janse bij cocktailbar Belly of the Beast een masterclass met de whisky’s van Kavalan. Belly of the Beast is een bekende cocktailbar in het hart van Amsterdam en staat onder leiding van gerenommeerde bartenders Tess Posthumus en Joeri Salet. De bar biedt een breed scala aan creatieve cocktails en heerlijke hapjes, wat het een populaire plek maakt voor zowel locals als bezoekers.

Het thema is nautisch, beginnend met een strandhuis-achtige ingang die langzaam overgaat in een diepzeeavontuur naarmate je verder naar binnen gaat. Dit ontwerp is bedoeld om een ontsnapping aan de realiteit te bieden, waarbij gasten volledig worden ondergedompeld in een fascinerende onderwaterwereld.

Belly of the Beast Kavalan whisky proeverij

Inspirerende omgeving

In deze inspirerende omgeving namen 12 personen, waaronder het personeel van Belly of the Beast en Flying Dutchman, deel aan de exclusieve proeverij met de whisky’s van Kavalan.

Kavalan Bourbon Oak Matured

De grote favoriet van de middag was de Kavalan Bourbon Oak Matured.

Deze whisky wist de deelnemers te imponeren en onderstreepte de uitzonderlijke kwaliteit van de Kavalan whisky's.

De masterclass bood een unieke gelegenheid om de diverse en verfijnde smaken van Kavalan te ontdekken en te waarderen in een intieme en professionele setting.

 

Podcast Kavalan

Op woensdag 15 mei was David Chen te gast in de podcast van Dennis Hendriks & Jan Iedema.

Deze podcast werd opgenomen bij Wine and More by Arjan aan de Vrouwjuttenland 8 in Delft.

De podcast is hier te beluisteren: Podcast Kavalan met Dennis Hendriks & Jan Iedema

Kavalan whiskyproeverij bij Drankenhandel van Boxmeer

Drankenhandel van Boxmeer

’s Avonds organiseerde Drankenhandel van Boxmeer een masterclass met de whisky’s van Kavalan. Zo’n 18 whiskyliefhebbers uit Sint-Oedenrode verzamelden zich bij ‘The Old Pipe’ om te genieten van een avondvullend programma waarin de whisky’s van Kavalan centraal stonden.

De bezoekers hadden deze avond twee favorieten: de Classic Single Malt Whisky -gewaardeerd om zijn zachte en fruitige smaak - en de Concertmaster Port Cask, geliefd vanwege zijn rijke en complexe aroma's.

De masterclass bood de deelnemers een unieke kans om de uitzonderlijke kwaliteit van Kavalan whisky’s te ontdekken en te waarderen.

De Barrique in Borne

De derde en laatste masterclass tijdens deze Kavalan tasting week werd georganiseerd door De Barrique in Borne, waar Thom Hilderink de eigenaar van is. Bij afwezigheid van Matthijs oude Voshaar – de whiskyman bij De Barrique – begeleidde hij de proeverij in Borne.

In de fraaie slijterij kregen 18 whiskyliefhebbers een 6-tal zachte en fruitige whisky’s van Kavalan te proeven. Net als in Sint-Oedenrode behoorde de Kavalan Concertmaster Port Cask Finish tot de favorieten.

Bedankt

Wij willen graag iedereen bedanken die deze 'Kavalan tasting week' mede mogelijk heeft gemaakt. Dankzij de inzet en samenwerking van Kavalan-ambassadeur David Chen, het team van Belly of the Beast, Dennis Hendriks & Jan Iedema, Drankenhandel van Boxmeer en Slijterij Wijnkoperij De Barrique in Borne, konden whiskyliefhebbers in Nederland genieten van drie onvergetelijke masterclasses en een boeiende podcast.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar alle deelnemers en whiskyliefhebbers die aanwezig waren. Jullie enthousiasme en waardering voor de whisky's van Kavalan hebben deze week tot een groot succes gemaakt.

Kavalan doorverwijspagina

Kavalan

Kavalan whisky's worden geprezen om hun hoge kwaliteit en complexe smaken sinds de oprichting in 2005.

Het gebruik van lokale grondstoffen en rijping onder de hete en vochtige omstandigheden van Taiwan versnelt het rijpingsproces en zorgt voor unieke smaken.

Het merk staat bekend om het gebruik van verschillende vaten en jaren, wat resulteert in een breed scala aan whisky's, van jong en fruitig tot oud en complex.

De reputatie van Kavalan berust op kwaliteit en innovatie, wat wereldwijd de aandacht trekt van whiskyliefhebbers.

Ontdek de exotische wereld van Kavalan Whisky

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top