Door naar content

Pravda Gold Edition

28 mei 2024

Het gerenommeerde Poolse vodka-merk Pravda heeft met de Pravda Gold Edition een unieke gerijpte vodka op de markt gebracht. Deze gelimiteerde uitgave - met een oplage van 1743 flessen – heeft gerijpt op cognac-vaten en de werkelijk schitterende fles is een ware eyecatcher.


The Art of Creation

Pravda Gold is het resultaat van een twee jaar durend project dat heeft geleid tot een buitengewone vodka. Deze vodka, met een beperkte oplage van slechts 1743 flessen, onderscheidt zich door zijn unieke rijpingsproces.

Pravda Gold is een neutrale graan-vodka die een jaar lang rijpt in vaten die eerder zijn gebruikt voor de verfijnde Courvoisier-cognac. Deze korte rijpingsperiode zorgt ervoor dat de vodka de karakteristieke eigenschappen van de cognac overneemt, zonder dat de dominantie van eikenhouttonen de smaak overheerst.

Dankzij dit zorgvuldig ontwikkelde proces biedt Pravda Gold een ongeëvenaarde smaakervaring, waarbij de subtiele invloeden van cognac op harmonieuze wijze samensmelten met de zuivere vodka.

Gouden medaillon

Het meest opvallende kenmerk van de iconische fles is het gouden medaillon dat schittert op de voorkant. Dit medaillon is vervaardigd uit barnsteen uit de Baltische regio en is bedekt met een laagje van 23-karaats goudblad.

De fles zelf wordt omhuld door geolied Pools eikenhout, wat bijdraagt aan de luxueuze uitstraling. De houten verpakking is innovatief en uniek, met een uitzonderlijke sluitvorm. Elk detail is zorgvuldig met de hand vervaardigd, wat de exclusiviteit van het product benadrukt.

Om de fles en de houten verpakking te beschermen, wordt er een display van hoogwaardige materialen meegeleverd. Dit verfijnde ontwerp is bedacht door niemand minder dan Kim Louise Cooper, de eigenaar van Pravda, die haar persoonlijke visie en vakmanschap in elk aspect van dit product heeft gelegd.

Łukasz GoŁebiewski

Łukasz GoŁebiewski (van Spirits.com) over deze botteling:"Pravda Gold Vodka onderscheidt zich door zijn uitzonderlijk intense en fruitige aroma's, die een frisse wind laat waaien door het spectrum van typische pure graan-vodka's. De geur is een explosie van zurig-zoete tonen van appels, peren en pruimen, aangevuld met een opmerkelijk mineraal karakter en een verrassende frisheid.

Bij een tweede inhalatie onthult de geur subtiele hints van rode vruchten, zoals kersen en rode bessen. Deze fruitige tonen zetten zich voort in de smaak, waarbij de vodka de mond vult met een sappige sensatie, alsof je in een rijpe appel bijt.

De afdronk is lang en complex, beginnend met een eerste indruk van kersen met pitten, vergelijkbaar met kirschwasser. Hiernaast zijn er tonen van zowel zoete als zure smaken. Gedurende de hele ervaring balanceert de vodka moeiteloos tussen verschillende percepties van bitterheid, zuurgraad en zoetheid, terwijl de duidelijke fruitigheid behouden blijft.

Deze vodka biedt een bijzondere en onvergetelijke proefervaring, die niet te vergelijken is met andere pure graan-vodka's."

Pravda Gold Edition, een unieke limited edition vodka

Pravda Gold Edition

Proefnotities

Neus

Krachtig, rond en fruitig. Met tonen van vanille, cacao en gedroogde pruimen.

Smaak

Aangenaam zoet met subtiele tonen van karamel, perzik, pruimen, vanille, amandelen en fruitigheid.

Afdronk

Zacht, aromatisch en tonen van eikenhout.

Bestelinformatie

Allocatie van de verkoop van de flessen verloopt uitsluitend via de buitendienst van De Monnik Dranken. Bij interesse kunt u contact met hen opnemen.

110243 PRAVDA Vodka Gold ex-cognac barrels 40% 0,70 ltr

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top